Ga jij een hypotheek afsluiten? Dit zijn de 5 belangrijkste tips!

0
648

Het is eindelijk zo ver: je gaat een huis kopen, misschien wel voor het eerst! Hier komen natuurlijk enorm veel zaken bij kijken, je moet dan ook ontzettend veel dingen regelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het regelen van je hypotheek. Er zijn tal van aanbieders van hypotheken in verschillende vormen. Grote kans dus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval is dit artikel je op het lijf geschreven: hier lees je de vijf belangrijkste tips voor jou wanneer je een hypotheek gaat afsluiten!

 

Vergelijk verschillende aanbieders

De eerste stap die belangrijk is, is het vergelijken van verschillende aanbieders en de condities die zij je kunnen bieden wanneer je een hypotheek gaat afsluiten. Je vraagt je wellicht af: hoeveel kan ik lenen? Dit kun je ook gemakkelijk online berekenen. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om diverse partijen met elkaar te vergelijken als nu. Een belangrijke tip hierbij is dat je de vergelijkingen via diverse platforms doet en notities voor jezelf maakt, zo komen alle partijen aan bod en kun je een weloverwogen keuze maken. 

 

De rente is belangrijk, maar niet alles!

Wanneer je je gaat oriënteren op het afsluiten van een hypotheek voor jouw woning, is het natuurlijk van groot belang welke rente je zou gaan betalen. Dit kun je vaak gemakkelijk online opzoeken, berekenen en vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen op platforms zoals hypotheekrente.nl. 

 

Kijk goed naar je mogelijkheden, soms kan er meer dan je denkt! 

Soms kom je een woning tegen en denk je ‘Dit is echt buiten mijn bereik’. Dit hoeft niet altijd waar te zijn! Soms is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Je kunt wellicht gebruik maken van speciale regelingen, zoals de starterslening. Ook zou je de mogelijkheden voor een overbruggingskrediet kunnen nagaan en zo wellicht toch de financiering voor jouw droomhuis rond kunnen krijgen. 

 

Ga voor stabiliteit

Een variabele hypotheekrente klinkt wellicht aantrekkelijk, omdat je kunt profiteren van dalingen van de rente. Het omgekeerde is echter ook waar. Hierdoor kunnen je maandlasten in de toekomst opeens flink gaan stijgen. De rentes zijn nu namelijk erg laag, dus de kans is zeer groot dat deze in de toekomst gaan stijgen. Je kunt daarom overwegen om voor een vaste rente te kiezen en zo zeker te zijn dat je je maandlasten ook in de toekomst nog zult kunnen dragen.