Tips om je tuin goed voor te bereiden

0
463

Je tuin heeft nu eenmaal veel weersomstandigheden te verwerken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld regen, sneeuw en UV-stralingen. Hierbij is het wel zo handig als je je tuin hierop voorbereid. Zo kan het in de zomer erg leuk zijn om bijvoorbeeld planten in de tuin te hebben, maar wat doe je hiermee wanneer het kouder begint te worden buiten? Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten bij een goede voorbereiding in je tuin. Hieronder lees je verschillende tips die je kunnen helpen bij deze goede voorbereiding!

Tip 1: Maak de tuin schoon

Ja helaas is het toch echt zo. Nu moet je niet alleen je woning schoonmaken, maar komt de tuin er ook nog eens bij. Hierbij kun je denken aan het weghalen van blaadjes en ander vuil. Wanneer je bladeren laat liggen in de tuin, kan dit al snel vlekken en viezigheid op leveren. Dit doet dus niet veel goeds aan de tuin en is dus extra belangrijk om goed onder handen te nemen. Veeg de blaadjes weg en gebruik ze bijvoorbeeld als compost. 

 

Daarnaast is het ook van belang dat je je terras goed voorbereid. Vooral wanneer je een houten terras hebt. Deze kun je het beste schoonspuiten en vervolgens met een beschermlaagje bedekken. Tijdens de koudere maanden, kunnen er namelijk algen op komen. Door de juiste schoonmaak en bescherming, zorg je ervoor dat je deze makkelijk weg kunt halen.

Tip 2: Bescherm je tuinmeubels

In de meeste tuinen zijn wel verschillende tuinmeubels te vinden. Niet geheel onbelangrijk om deze ook goed te beschermen tegen de weersomstandigheden. Je wilt hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om de tuinmeubels op de juiste manier te beschermen, kun je de keuze maken om bijvoorbeeld een beschermhoes tuinset te gebruiken. Daarnaast heb je deze beschermhoezen in verschillende soorten. Wanneer je bijvoorbeeld een lounge hoekbank hebt, kun je hier met gemak een hoekbank hoes voor aanschaffen. Door middel van de hoes bescherm je de tuinmeubels tegen alle weersomstandigheden en zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk mee kunnen. 

Tip 3: Zorg voor de planten

Natuur hoort nu eenmaal bij een tuin. Het is immer buiten, dus groen is ook in veel tuinen terug te zien. Wel is het van belang dat je goed zorgt voor dit stukje groen in de tuin. Vooral in de koude maanden kunnen de planten sneller doodvriezen bijvoorbeeld. Ook voor de planten kun je gebruik maken van hoes. Hiermee houd je de planten goed en kun je al snel weer genieten van het mooie groen.