Wat te doen bij lekkage? 

0
430

Als je een dak boven je hoofd hebt, mag je hier al super dankbaar voor zijn. Er zijn enorm veel mensen die dit niet hebben, dus je mag jezelf best een gelukkig man of vrouw prijzen. Dat betekent echter niet dat je helemaal geen problemen met dat dak boven je hoofd kunt hebben. Nee, veel mensen hebben dit wel eens of hebben het hoe dan ook een keertje meegemaakt; lekkage. Als je lekkage hebt, dan heb je een aantal dingen die je kunt doen. We willen je daar graag over vertellen en gaan dat dan ook doen in deze blog. Ben je er klaar voor? Dan gaan we meteen aan de slag. 

Materiaal

Nog voordat je een lekkage hebt is het handig om het juiste materiaal in huis te hebben. Als je het zelf wel kunt fixen is het sowieso handig om dit te hebben, maar ook als je het laat repareren door een professional. Je kunt dan maar beter epdm dakbedekking inslaan. Of dit dan epdm stroken zijn of een andere vorm; dat maakt niet zoveel uit. Het is helemaal aan jou hoe je dit regelt, maar het is zeker wel handig om het in huis te hebben. 

Emmertje

Als er zich dan een lekkage voordoet, dan is het aan te raden om er meteen een emmertje onder te zetten. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat het door lekt naar de verdieping onder je. Ook zal het wellicht in het hout of andere materialen gaan zitten. Dat wil je niet hebben, dus zet je er een emmertje of meerdere onder om het op te vangen. Ook kun je een doekje op de emmer leggen om het druppende geluid een beetje tegen te gaan. 

Vervolgactie

De vervolgactie is dan waar het echt allemaal om draait. Je kunt een professional inschakelen of het zelf doen, zoals reeds vermeld. Wat je doet is aan jou, maar we raden je ten zeerste aan om het alleen zelf te doen als je hier daadwerkelijk toe in staat bent. Doe je dit niet, dan zul je hoogstwaarschijnlijk meer schade aanrichten dan je hebt gerepareerd. Probeer dus echt goed die overweging voor jezelf te maken, anders snijd je jezelf dus uiteindelijk alleen maar in de vingers. Heb je de overweging gemaakt? Dan kan het echte werk eindelijk beginnen; het repareren of het vervangen van je dak. Succes!