Geld besparen in de horeca doe je zo

0
436

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je waar je kunt elk dubbeltje besparen. Je vergroot hiermee je winst, maar loopt hier misschien weer mee stuk op de kwaliteit. Dit geldt ook zo voor een horecabedrijf. Als je in de horeca een bedrijf hebt, heb je het de afgelopen jaren zwaar gehad; dat beseffen we ons heel goed. Toch mag dit niet betekenen dat je kwaliteit hard achteruit gaat. We zullen er samen met jou dan ook alles aan doen om dit te voorkomen. Het mag en zal niet gebeuren. Desondanks wil je toch een beetje geld besparen. Dit snappen we, of het nu is om een lening af te lossen, een buffer op te bouwen voor de volgende tegenslag of om je winst te vergroten; het maakt allemaal niet uit. In deze blog helpen we je om geld te besparen voor je bedrijf in de horeca, zo ingewikkeld is het niet. 

Groot inslaan

Als je een bedrijf hebt in de horeca, ben je het vast al gewend maar we noemen het toch nog een keer. Je moet groot inslaan, gebruik maken van die schaalvoordelen die je hebt. Dit geldt voor alles wat je langdurig kunt gebruiken. Van een bierviltje tot aan een horeca koelkast; je kunt er geld mee besparen als je het bij een zakelijke partij koopt die speciaal op de horeca gericht is en je voordelen aanbiedt indien je meer stuks afneemt. Want laten we even eerlijk zijn; één koelkast, één oven, één spoelbak, het is allemaal een beetje karig vind je niet? Hoe meer je hebt, hoe meer je aankunt en hoe beter je kunt leveren. 

Goedkoop is duurkoop

Besef je daarnaast ook dat goedkoop duurkoop is. Als je kwalitatief goed spul in huis haalt, doe je hier nu eenmaal veel langer mee. Kijk ook naar de garantie en de voorwaarden hiervoor. Dit geldt overigens ook voor je personeel. Betaal liever ietsje meer voor echte horecatoppers dan dat je een euro per uur bespaart voor iemand die er met tegenzin staat. Daarnaast is het aan te raden om, als je niet kiest voor wat beter maar duurder spul, een buffer op te bouwen om die spullen te vervangen. Doe je dit niet? Dan zul je op langere termijn in de penarie komen. Je moet dan iets vervangen terwijl je er geen geld voor hebt, dat is geen fijne positie.