Reddingsvest

0
502

Een Reddingsvest bevat niet zonder toeval het woord ‘redding’. Een Reddingsvest is gericht op veiligheid op het water en veiligheid is het meest belangrijk. Mensen kennen het welbekende feloranje Reddingsvest voor kinderen ongetwijfeld. Deze oranje Reddingsvesten zijn niet alleen verkrijgbaar voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Reddingsvesten worden voornamelijk gebruikt wanneer er wordt gevaren op grotere wateren. Dit is natuurlijk een groot open water, waardoor je veilig aan boord wil zitten. Een Reddingsvest verschilt daarnaast van een zwemvest. Het meest bekende kenmerk van een Reddingsvest is de hoge kraag. Door de hoge kraag wordt je op rug gedraaid, zodra je van boord in het water valt. Een zwemvest heeft niet een dergelijke kraag en dient daarom alleen om te blijven drijven. Echter beide varianten zijn bij ons verkrijgen via de website watersportsonline.nl. 

 

Soorten Reddingsvest 

 

We kennen natuurlijk het fel oranje Reddingsvest. Deze reddingsvesten zijn gemaakt van het materiaal Nylon. Daarnaast bestaan er automatische reddingsvesten. Voor kinderen wordt er nog vaak gekozen voor een nylon Reddingsvest, daar waar volwassenen vaak kiezen voor een automatisch Reddingsvest. Een automatisch Reddingsvest blaast zichzelf op wanneer het in aanraking komt met water. Hierdoor is het ontwerp van het automatische Reddingsvest compact en draagt het Reddingsvest erg comfortabel als je aan boord zit. Het drijfvermogen van het automatische Reddingsvest wordt aangegeven met Newton (N). Vaste reddingsvesten blijven ‘opgeblazen’ en zijn vaak alleen in het feloranje of neon geel verkrijgbaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de materialen variërend in nylon of neopreen. Neopreen heeft als voordeel dat het comfortabeler draagt op een blote huid en meer flexibiliteit biedt. Nylon heeft als voordeel dat het licht van gewicht is en gemakkelijk te reinigen.

 

Reddingsvest keuring

 

Automatische reddingsvesten hebben een bepaalde houdbaarheidsdatum. Dit heeft te maken met de patronen die in het Reddingsvest zitten. Als een lange tijd het Reddingsvest niet is gebruikt of het Reddingsvest is nooit opgeblazen geweest, is het verstandig om het automatische Reddingsvest opnieuw te laten keuren om te controleren of de patronen nog goed zijn. Als het automatische Reddingsvest eenmaal is opgeblazen. Geldt hetzelfde. Dan moeten er nieuwe patronen in uw Reddingsvest. Heeft u een Reddingsvest van het merk Besto? Dan kunt u de keuring bij ons aanvragen, waarna wij het Reddingsvest naar Besto sturen voor een keuring. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met watersportsonline.nl.