donderdag, september 19, 2024
HomeVrije tijdEen dierbare is overleden door toedoen van een ander, wat nu?

Een dierbare is overleden door toedoen van een ander, wat nu?

Als je een dierbare bent verloren, is dat een heftige gebeurtenis. Het is een gebeurtenis die littekens achterlaat op alle mensen die geven om diegene. Dit is begrijpelijk en niet meer dan menselijk. Het rouwproces zal rustig en persoonlijk moeten worden aangepakt. Als de dierbare door toedoen van een ander is overleden, kan dit nog meer impact hebben op de nabestaanden. De ander heeft aan handeling verricht die als gevolg heeft gehad dat je je dierbare kwijt bent geraakt. Dit is nog verdrietiger, het maakt je misschien zelfs boos. Toch komt het helaas nog wel eens voor dat een dergelijke situatie zich voordoet. Dan kun je een aantal stappen ondernemen, en deze stappen leggen wij uit in deze blog. We vertellen je wat je kunt doen nadat je dierbare is overleden door toedoen van een ander. Daarbij gaan we onder andere in op de rol van letselschade.nl en smartengeld

Inhuren advocaat

Als er iets is gebeurd waardoor een dierbare van je is overleden, is het raadzaam om per direct een advocaat in te huren. Je hebt dat te maken met letselschade. Dit komt omdat er schade is verricht door toedoen van een ander aan jou. Je hebt namelijk psychische schade geleden; heel veel pijn en verdriet. Als je hier uiteindelijk een vergoeding voor krijgt, wordt dit smartengeld genoemd. De advocaat gaat precies uitzoeken wat er is gebeurd en zal dit doen voor jou. Jij staat er emotioneel in, dus je zult het niet objectief kunnen bekijken en dit is niet slim. Een advocaat kan dit wel, en dat is ook nodig. Daarnaast heeft hij of zij veel ervaring op dit gebied en weet dus hoe dit aangepakt dient te worden. 

Onderzoek

Dan het onderzoek. Als er eenmaal een letselschade advocaat is ingeschakeld, moet er onderzoek gedaan worden. Dit onderzoek wordt onder andere gedaan naar de rol van de ander in het verhaal, de rol van overmacht, de rol van uw dierbare zelf, externe partijen, de schade die jij hebt geleden en ga zo maar door. De advocaat zal ook in gesprek gaan en onderhandelen met andere partijen. In de meeste gevallen zijn de andere partijen te goede trouw en zullen ze welwillend zijn om naar een oplossing te zoeken. Toch is dit niet altijd zo. In beide gevallen zal de advocaat in ieder geval zijn of haar best doen om er voor jou uit te slepen waar je recht op hebt. 

Populaire blogs

My favorites