Tips voor het verbouwen van je badkamer

0
759

Ben jij van plan om binnenkort je badkamer te verbouwen? En weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dat is logisch. Je badkamer verbouwen doe je namelijk niet zomaar. Het kost veel geld en tijd. In dit artikel helpen we je alvast een handje met de eerste stappen.

Maak een plan

Voordat je gaat beginnen met het verbouwen van je badkamer is het belangrijk dat je een duidelijk plan hebt. Dit is handiger voor jou én voor de mensen die je helpen. Begin met het maken van een plattegrond. Zo krijg je inzicht in hoeveel ruimte je hebt en wat er allemaal in de ruimte past. Denk erover na of je een douche en een bad wilt of een van de twee. Kijk dan gelijk op welke plek dit past. Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden waar de waterleidingen zitten. Het scheelt namelijk een hoop tijd en geld als die al op de juiste plek zitten.

Zorg voor privacy

Na een lange dag is een douche of een lekker lang bad super om even helemaal te ontspannen. Voldoende privacy is hierbij heel belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de overburen mee kunnen kijken. Zorg daarom voor de juiste raambekleding in de badkamer. Er zijn veel verschillende soorten en maten. Jaloezieën geven een luxe effect, maar let er wel op of deze geschikt zijn voor jouw badkamer. Op houten jaloezieën mag namelijk geen water komen. Zijn jaloezieën niet geschikt voor jouw badkamer? Kijk dan eens naar plisségordijnen. Deze geven veel privacy en gaan lang mee.

Wees zo duurzaam mogelijk

Bij het verbouwen van je badkamer kan je veel geld besparen door zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door spullen te herbruiken of tweedehands te kopen. Misschien heb je op zolder nog wel hele mooie meubels of accessoires staan die je nu niet gebruikt. Met een likje verf heb je deze vaak snel opgeknapt. Zo bespaar je geld en verminder je je ecologische voetafdruk. Naast recyclen kan je ook isolerende raambekleding kopen. Daardoor blijft het lekker warm in de winter en koel in de zomer. Een super handige manier om geld te besparen dus. Ga je je badkamer niet verbouwen maar wil je je ecologische voetafdruk toch verkleinen? Probeer dan eens wat korter te douchen. Dat is goed voor het milieu en voor je bankrekening.