zondag, juli 14, 2024
HomeWonenVerbouw je badkamer in 8 stappen: van inspiratie tot uitvoering

Verbouw je badkamer in 8 stappen: van inspiratie tot uitvoering

De badkamer is een belangrijke plek in elk huis. Het is de plek waar je je wast, je tanden poetst en je aankleedt. Omdat je er dagelijks gebruik van maakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamer aan al je wensen voldoet. Misschien heb je een oude badkamer die toe is aan een opfrisbeurt, of je droomt van een luxe spa-badkamer met alle gemakken. Hoe dan ook, verbouwen is een grote klus en het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit artikel geven we je tips voor het verbouwen van je badkamer, zodat je badkamer precies wordt zoals jij wilt.

1. Inspiratie opdoen

Voordat je aan de slag gaat met het verbouwen van je badkamer, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Kijk rond in verschillende woonwinkels, bekijk badkamers online of maak een moodboard. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat voor stijl je wilt en welke kleuren en materialen je wilt gebruiken. Verwerk bijvoorbeeld op je moodboard of er een douche of ligbad in je badkamer wilt, of allebei natuurlijk. Een ligbad kopen doe je tegenwoordig gemakkelijk online.

2. Plan maken

Nadat je inspiratie hebt opgedaan, is het tijd om een plan te maken. Zet alle ideeën op een rijtje en bedenk welke veranderingen je wilt aanbrengen. Bepaal ook een budget, zodat je weet hoeveel je kunt uitgeven aan het verbouwen van je badkamer.

3. Offertes opvragen

Als je een plan hebt gemaakt, is het tijd om offertes op te vragen bij verschillende aannemers. Zorg ervoor dat je offertes vergelijkt op prijs, maar ook op kwaliteit. Kies uiteindelijk de aannemer die het beste bij je past.

4. Sloopwerk

Zodra de aannemer is gekozen, kan het sloopwerk beginnen. Als je een oude badkamer hebt, is het belangrijk om alles goed te slopen. Zorg ervoor dat je alle stoppen en leidingen goed verwijdert, zodat er geen schade ontstaat tijdens het verbouwen.

5. Stuc- en wandwerk

Nadat het sloopwerk is gedaan, is het tijd voor het stuc- en wandwerk. Laat dit werk over aan de professionals, zodat je zeker weet dat alles goed wordt aangebracht.

6. Plaatsing van vloer- en tegelwerk

Als het stuc- en wandwerk klaar is, is het tijd om de vloer en de tegels te leggen. Dit is een belangrijk onderdeel van het verbouwen van je badkamer, want een goede vloer- en tegelwerk zorgt ervoor dat je badkamer mooi is afgewerkt.

7. Sanitair plaatsen

Nadat de vloer en de tegels zijn gelegd, is het tijd om het sanitair te plaatsen. Zorg ervoor dat je goed overweegt welk sanitair je wilt, want dit kan een groot verschil maken in de uiteindelijke look van je badkamer. Naast het sanitair is het slim om ook direct de radiators te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een handdoekradiator zwart.

8. Finishing touches

Als laatste zijn er nog een aantal finishing touches die je kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een mooie spiegel, het aanbrengen van verlichting of het hangen van een schilderij. Kies de finishing touches die jij mooi vindt, zodat je badkamer precies is zoals jij wilt.

Populaire blogs

My favorites