Welke bril past bij jouw gezicht?

0
633

Je kent ze vast nog wel: de gigantische jampotglazen brillen die iedere brildrager een stuk minder aantrekkelijk maakten. Of de strenge bibliothecaris bril die eigenlijk nooit iemand goed stond. Vroeger waren de keuzes wanneer het ging om het dragen van een bril enorm beperkt, waardoor veel mensen brillen droegen die totaal niet pasten bij de vorm van hun gezicht. Gelukkig zijn er steeds meer keuzes. Deze keuzes lees je in de tekst. 

 

De vorm van je gezicht matchen met de juiste bril

Wanneer je een damesbril gaat uitzoeken is het belangrijk dat je je bewust bent van de vorm van jouw gezicht; bij iedere gezichtsvorm staat een ander brilmontuur goed. Ga daarom eens voor de spiegel staan, haal je haren uit je gezicht en trek de contouren van jouw gezicht eens over op de spiegel (met bijvoorbeeld een lippenstift of iets anders wat je makkelijk van de spiegel kunt verwijderen). Klaar? Kijk nu eens goed welke vorm je hier ziet staan. Hieronder worden de vormen en het juiste bril type per gezichtsvorm toegelicht. 

 

Vierkant gezicht

Dit gezichtstype is te herkennen aan de uitgesproken jukbeenderen gecombineerd met een hoekige kaak en/of een breed voorhoofd. Vrouwen met een vierkant gezicht dragen het beste damesbrillen met een ronde of ovale vorm. Hierdoor worden de harde en hoekige trekken in het gezicht wat verzacht. 

 

Rond gezicht

Heb je een ronde gezichtsvorm? Kies dan voor een bril met een vorm die contrast heeft ten opzichte van de vorm van jouw gezicht. Hierdoor zal je gezicht slanker en langer ogen. Wanneer je hierbij kiest voor een smallere bril, wordt dit effect nog eens versterkt.

 

Hartvormig gezicht

Is jouw gezicht breed van boven en loopt het smaller af naar beneden? Dan heb je een hartvormig gezicht. Jou zal een pilotenbril,, zoals de pilotenbril die hieronder afgebeeld staat van Charlie Temple, enorm goed staan. Ook brillen waarvan bepaalde delen geen rand hebben zijn bijzonder geschikt voor jouw gezicht. 

 

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan is je gezicht vaak mooi symmetrisch en kun je vrijwel alle brilmonturen goed dragen. Zowel vierkante glazen als pilotenbrillen staan jou goed. 

 

Het kiezen van een bril van kwaliteit

Nu je weet welke bril past bij jouw gezichtsvorm, is het belangrijk dat je een bril uitkiest die een poosje meegaat. Daarnaast kun je, wanneer je een bril aanschaft, kiezen voor aanvullende opties zoals blauwlichtfilters (in deze tijd enorm belangrijk), diverse soorten glazen, monturen, et cetera. Wanneer je op zoek gaat naar het juiste soort bril voor jou, is het van belang dat deze geproduceerd wordt door iemand met verstand van zowel kwaliteits glazen en- monturen, maar die niet inlevert op de stijlvolle look.