Zo vind je de beste lease auto

0
375

Heb je een nieuwe auto nodig? Dan merk je al snel dat de aankoop een hoog prijskaartje met zich meebrengt. Een goede auto kost immers veel geld en dit heb je niet altijd klaarliggen. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om in een nieuwe auto te rijden. Je kunt hiervoor kijken naar een tweedehands auto, maar nog beter is om te profiteren van een leasecontract. Een lease auto zakelijk gebruiken geeft jou de mogelijkheid om financiële zekerheid te hebben en een betrouwbare auto aan te schaffen. Het is dan wel belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden. Want hoe kies je de juiste auto en het beste contract?

Het model van de auto bepalen

Een lease auto voor zakelijk gebruik begint door te bepalen welk voertuig je nodig hebt voor jouw bedrijf. Zo kan het zijn dat je auto’s nodig hebt waar jouw medewerkers mee naar afspraken kunnen rijden, maar kan het ook zijn dat je als zelfstandig ondernemer naar jouw opdrachtgevers moet gaan. Voor sommige ondernemers houdt dit in dat er veel materialen meegenomen moeten worden. In dat geval kun je het beste naar een werkbus kijken, omdat deze veel ruimte biedt en je zo voorkomt dat je meerdere keren hoeft te rijden tijdens de werkzaamheden. Door vooraf te bepalen welke auto bij je past, kun je gerichter kijken naar de contracten die beschikbaar zijn.

Het contract aanpassen aan jouw wensen

Je hebt de keuze uit een groot aantal verschillende contracten wanneer je een lease auto aanschaft. Voor zakelijk gebruik kun je bijvoorbeeld kijken naar de contractduur van de lease. De meeste contracten beginnen bij een contractduur van een jaar, maar kunnen ook voor langere tijd afgesloten worden. Afhankelijk van de contractduur wordt de prijs per maand bepaald. Daarnaast zijn er verschillende extra’s om naar te kijken, zoals bijvoorbeeld het aantal kilometers, de uitbreidingen aan de auto en het rijden voor privédoeleinden. Alles samen zorgt voor een vast bedrag per maand, waardoor jij veel financiële zekerheid hebt en in een auto rijdt die jouw onderneming kan helpen.

De financiën duidelijk met het contract

Als je het contract aangaat, krijg je hier verschillende voordelen voor terug. Zo heb je als eerste een auto naar keuze voor de deur staan. Ook zit het onderhoud van de auto bij de prijs inbegrepen. Ieder jaar kun je de grote beurt en de APK-keuring uit laten voeren, waarbij je niet voor onverwachte kosten staat. Hier betaal je immers het gehele jaar door al voor. Wel dien je rekening te houden met de benzinekosten. Deze komen namelijk voor eigen rekening.