zondag, juli 14, 2024
HomeLifestyleJe nachtrust verbeteren doe je zo 

Je nachtrust verbeteren doe je zo 

Voor elk mens is het belangrijk en gezond om de nachtrust te verbeteren. Een volwassen persoon moet in het dagelijks leven ontzettend goed presteren en veel zaken regelen. Hierbij kun je denken aan het uitvoeren van verschillende opdrachten op de werkvloer en in de avond het verzorgen van een gezin. Om goed te kunnen presteren en veel zaken te kunnen regelen, heb je voldoende energie nodig. Dit kan alleen door voldoende te slapen en een goede nachtrust te hebben. Dat is zeker niet mogelijk als je maar enkele uurtjes per nacht slaapt of om de minuut wakker wordt. Je nachtrust verbeteren klinkt lastig, maar dat is het in werkelijkheid niet. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je het beste je nachtrust kan verbeteren. 

 

Stop met het drinken van koffie en drankjes in de middag

Veel mensen in Nederland hebben problemen met hun slaapritme doordat ze de gehele dag koffie of drankjes met suiker drinken. Dit is op zich geen probleem, maar dat wordt het wel  als het je slaap beïnvloedt. Het is aan te raden om na 14.00 geen koffie en drankjes met suiker meer te drinken. Je krijgt er niet alleen veel energie van, maar ook worden de hormonen die ervoor zorgen dat je slaap krijgt bestreden. 

 

Schaf een kwalitatief en comfortabel dekbedovertrek aan 

Er is een kans aanwezig dat het dekbedovertrek waar je dagelijks gebruik van maakt niet comfortabel is. Dit moet wel zo zijn aangezien je door het slapen op een slecht dekbedovertrek slechter kan slapen. Is je dekbedovertrek versleten? Dan is het aan te raden om een kinderdekbedovertrek of een eenpersoons dekbedovertrek aan te schaffen. Houd er wel rekening mee dat een dekbedovertrek je klachten niet gaat verminderen als je ook een slecht bed hebt. Het is verstandig om je bed om de vier a vijf jaar te vervangen. 

 

Neem geen slaapmedicatie 

Veel Nederlanders gebruiken slaapmedicatie omdat ze moeilijk in slaap kunnen vallen. Het is zeer belangrijk om geen slaapmedicatie te nemen als dat niet nodig blijkt. Slaapmedicatie kan voor gewenning zorgen. Dit kan er dus voor zorgen dat je niet meer zonder slaapmedicatie in slaap kan vallen. Is het echt nodig om slaapmedicatie te gebruiken wegens een lichamelijke of een geestelijke aandoening? Dan is het helaas niet anders en is het belangrijk dat je niet stopt met de medicatie zonder in gesprek te gaan met een huisarts. 

Populaire blogs

My favorites