Hoe kies je de juiste planten voor in huis?

0
1014

Een huis zonder planten wordt nooit een thuis. Dat zei mijn oma vroeger al en, al heeft het even geduurd, ik moet haar toch gelijk geven. Een huis zonder planten wordt nooit zo gezellig en warm als een huis met planten. Maar hoe kies je nu de juiste planten voor in huis? Welke planten passen bij jou? Welke planten passen bij je interieur? En hoe zit dat met onderhoud? Hoe weet ik welke plant veel water nodig heeft en welke niet? Kan iedere plant in iedere ruimte? En hoe kom ik aan een passende, grote bloempot voor binnen?

De juiste planten voor in huis zijn afhankelijk van een aantal factoren

Om te beginnen je smaak. Er zijn veel planten voor in huis te vinden, maar welke planten jij mooi vindt is de doorslaggevende factor. Je kiest bijvoorbeeld voor groene planten als de Kentia Palm of de Monstera of voor planten met mooie bloemen als de Flamingoplant of de Eeuwige Vlam. Ook een combinatie tussen groen en bloeiend kan erg mooi zijn. Heb je een stoer interieur? Dan kan daar best een beetje kleur bij. Heb je al bloemetjesbehang? Ga dan eerder voor wat rustiger planten. Of juist niet, dat is aan jou.

Hoe weet ik hoe ik voor een plant moet zorgen?

Het grote voordeel van planten voor in huis online bestellen is dat je bij iedere plant precies kunt lezen hoe je deze moet verzorgen. De ene plant heeft meer water nodig dan de andere. Een andere gulden regel is: knip uitgebloeide bloemen en bruine bladeren er direct uit. Deze worden nooit meer mooi en zullen de plant lelijk en misschien zelfs wel ziek maken. Online vind je ook precies hoeveel zonlicht een plant nodig heeft. Zo weet je direct welke planten geschikt zijn voor in de vensterbank en welke planten je ook prima in de badkamer kunt zetten.

Bloempotten zijn belangrijk!

Natuurlijk komt iedere plant in zo'n plastic potje. Maar niet alleen zijn die niet heel mooi, ze zijn ook niet praktisch door de grote gaten die in deze potjes zitten. Een grote bloempot staat wel mooi, maar alleen als er een flinke plant in staat. Bestel die bloempotten er direct bij. De potmaten staan bij de planten, da's wel zo handig. In de bloempot doe je wat hydrokorrels en wat (universele) potgrond voor kamerplanten. Dan zet je de plant er, zonder plastic potje, in. Het is misschien even wroeten, maar van het resultaat heb je jarenlang plezier!