Wat is de beste whisky?

0
697

Het kopen van whisky of als cadeau geven, is niet een gemakkelijke keuze om te maken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten whisky, die dan ook echt anders proeven. Daarom moet je goed het verschil weten tussen verschillende soorten whisky en waarom deze soorten beter zijn. Ook is het handig om te weten wat de verschillen tussen scotch en andere whisky’s zijn. Precies dit kun je terug vinden in de tekst. Je kunt dus ook vinden welke whisky het beste is om te geven als cadeau. Ook kun je kijken welke nou het lekkerste in om te drinken. Verder is het goed om te weten wat je nodig hebt voor whisky drinken op de juiste manier.

Wat zijn de verschillen tussen soorten whisky?

Het grote verschil tussen soorten whisky is waar de whisky vandaan komt. Want als de whisky bijvoorbeeld uit de verenigde staten komt, dan is het whiskey en bij andere landen is het whisky. Ook heb je scotch dit is een whisky met een meer rokerige smaak. Dit komt omdat de zogenaamde barley wordt gebrand boven een vuur. Dit geeft de whisky een compleet andere smaak. Waardoor het een eigen soort is geworden. De meeste mensen drinken irish whisky of scotch. Althans dit zijn de twee meest gedronken soorten whisky. Een goed voorbeeld van een scotch is the famous grouse.

Hoe kun je whisky het beste cadeau geven?

De meeste whisky kun je gewoon als fles cadeau geven. Duurdere soorten whisky of whiskey, komen vaak uit een kleinere fles. Dit komt omdat ze meer bedoeld zijn om af en toe een glaasje te drinken. Deze whisky’s hebben vaak ook niet een lager alcoholpercentage dan 40%. Dit zorgt er ook voor dat het minder gedronken wordt dan andere whisky’s. Goedkopere whisky’s komen meestal ook in grotere flessen en worden meer geproduceerd op een massa manier. Bijvoorbeeld jack daniels kun je in grotere flessen kopen en wordt ook meer gedronken op bijvoorbeeld feesten terwijl duurdere whisky’s meestal worden gedronken terwijl je thuis of bij het eten bent. 

Hoe drink je whisky?

Whisky drinken kan op een aantal verschillende manier gedaan worden. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om whisky met ijs te drinken , wat on the rocks wordt genoemd. Of je kunt whisky zonder ijs drinken wat neat wordt genoemd. Wanneer je whisky of whiskey met ijs drinkt, is het meestal iets soepeler om te drinken en voel je de whisky minder in je keel. Wanneer je goede whisky of whiskey hebt, is dit vaak niet nodig en dan is het gewoon omdat je het koud lekkerder vindt. Ook zijn er verschillende glazen. Sommige glazen zijn om aroma vrij te brengen, maar standaard whiskyglazen werken ook geweldig.