Last van droog haar? Dit zijn de beste tips om je haar weer gezond en glanzend te krijgen

0
490

Veel vrouwen krijgen ‘s zomers last van droog haar. Dat is ook niet zo gek, want je haar heeft ‘s zomers veel te verduren; van chloor in het zwembad tot het zoute zeewater en al het zand op het strand. Hoog tijd dus om je haar eens goed in de watten te leggen en het weer gezond en glanzend te krijgen. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan snel verder voor de beste tips tegen droog haar!

 

Tip #1: Gebruik een goed verzorgend haarmasker

Een absolute must om je haar mooi en gezond te houden, is het gebruiken van een goed verzorgend haarmasker. Kies bij voorkeur voor een haarmasker met verzorgende olie, zoals een moroccanoil haarmasker of het moroccanoil curl haarmasker. Door de verzorgende oliën in het haarmasker is jouw haar snel weer in topvorm. Iets extra doen voor je haar? Ga dan op zoek naar haarolie (zoals castor oil) en masseer dit twee keer per week voor het slapen gaan in je hoofdhuid en de punten van je haar. Was het er ‘s ochtends uit en sluit af met het verzorgende masker. Zacht en glanzend haar gegarandeerd! 

Tip #2: Bescherm je haar tegen hitte 

Style jij je haar regelmatig met een krul- of stijltang? Dan heeft je haar veel te verduren en is het belangrijk dat je je haar goed beschermt tegen de hitte. Zorg er dan ook voor dat je altijd begint met het beschermen van je haar (met beschermende verzorgingsproducten), voordat je begint met het drogen en/of stylen van je haar. 

Tip #3: Laat je haar natuurlijk drogen 

Merk je dat je haar erg droog is geworden en föhn je het vaak? Probeer je haar dan eens een paar weken natuurlijk te laten drogen. Dit is veel beter voor je haar en zal je haar sneller helpen herstellen. 

Tip #4: Verminder het contact met chloor 

Ben je regelmatig in het zwembad te vinden? Zorg er dan voor dat je haar zo min mogelijk in aanraking komt met het water. Het water is namelijk gevuld met chloor en dit is erg slecht voor je haar. Doe je haar in een knot of staart en bescherm het goed als je contact met chloor niet kunt voorkomen. Let overigens met geblondeerd haar goed op: het chloor in het zwembad kan je haar soms groen of zelfs oranje laten uitvallen!