Een muizenbestrijder inschakelen of het zelf proberen?

0
557

Muizen lijken zo lief, maar als je ze in je woning tegenkomt kan het grote problemen veroorzaken. Het is de huismuis die je in huis vindt en hebben meestal een zachte bruingrijze vacht met een wit buikje. Heel klein zijn ze, ongeveer zeven tot tien centimeter groot. De staart is bijna even lang als het lichaampje en ze hebben zwarte kraaloogjes. Deze muizen moet hun tanden scherp houden door veel te knagen en dat komt niet ten goede als je ze in huis hebt. Moet je het gevecht zelf aangaan met de muis of kan je beter een muizenbestrijder langs laten komen?

Zelf muizen bestrijden?

Een muisje kan je nog wel aan als die in je huis te vinden is, maar als het uit de hand loopt en het wordt een plaag schakel een muizenbestrijder in die het probleem kan verhelpen. Professionele muizenbestrijders hebben kennis, kunde en middelen om zeer effectief de muizen te bestrijden. Zo herkennen deze professionals de looproutes van de muizen en kunnen goed inschatten wat de omvang van de muizenplaag is. Op deze manier kan er snel gehandeld worden en de juiste methodes worden toegepast om de muizen te bestrijden.

Wat voor schade kunnen muizen aanrichten?

De schade die muizen maken in je huis zijn niet te onderschatten. Levensmiddelen worden aangevreten en daardoor niet meer te consumeren en muizen knagen ook graag op bedrading. Het is al vaak in huizen uitgelopen tot stroomstoringen en zelfs brand. Onderschat deze lieve beestjes niet, ze kunnen fikse schade maken. Muizen moeten blijven knagen om hun tandjes kort te houden. Als er geen voedsel is om in te knagen gaan ze gewoon over op bedrading. Alles waar muizen aan knagen moet je verwijderen om ziektes tegen te gaan. Als het uit de hand laat lopen kan het echt een groot probleem worden voor je huis, maar ook voor bedrijven. Een muizenbestrijder is dan een erg effectieve manier om je van dit probleem af te helpen.

Zijn muizen slecht voor de gezondheid?

Bijvoorbeeld een houtworm is een relatief onschuldig ongedierte voor de gezondheid, maar muizen zijn dat niet en het is oppassen. Ze kunnen verschillende ziektes met zich meedragen zoals salmonella en het hantavirus. Dat doen ze door het te verspreiden via urine, speeksel of uitwerpselen. Omdat muizen overal doorheen kruipen kunnen ze het hele huis besmetten. De grootste risico op besmettingen is de keuken, waar muizen maar al te graag in levensmiddelen knagen. Voorkom dan ook je eten te delen met een muis en schakel een muizenbestrijder in.