woensdag, mei 31, 2023
HomeAlgemeenDeurmat kopen? Hier moet je op letten! 

Deurmat kopen? Hier moet je op letten! 

De deurmat: naast de deur is dit het allereerste detail van je bedrijf wat bezoekers zien als ze bij jouw bedrijf langskomen. Het is een manier om je persoonlijkheid in stijl uit te drukken en mensen echt welkom te heten in je organisatie, maar ook een handige tool om te voorkomen dat de vloeren van je mooie bedrijfspand er vies en onverzorgd uit gaan zien. Bij het aanschaffen van een deurmat, is het belangrijk dat je de juiste soort mat uitkiest. Wist jij al dat er ontzettend veel verschillende soorten deurmatten zijn, elk met hun eigen functies en voor- en nadelen? In dit blog lees je alles over de verschillende soorten deurmatten en hoe je de juiste deurmat voor jouw bedrijf kiest. 

Welke verschillende soorten deurmatten zijn er?

Er zijn grofweg drie verschillende categorieën deurmatten te onderscheiden. Ieder type deurmat heeft zijn eigen functies en voor- en nadelen. Hieronder lees je welke drie soorten deurmatten er bestaan en wat de voor- en nadelen van iedere soort deurmat zijn.

De schoonloopmat

Een schoonloopmat is een soort deurmat die speciaal ontworpen is om alle vuiltjes van de schoenzolen te verwijderen en op te nemen. De sterke vezels van de schoonloopmat wrijven over de schoenzolen en hebben een werking die te vergelijken is met borstels, waardoor al het vuil loskomt van de schoenen en in de mat achterblijft. Schoonloopmatten zijn gemakkelijk in onderhoud: je kunt ze makkelijk even uitkloppen of stofzuigen. 

De droogloopmat

Een droogloopmat is een deurmat die gemaakt is van zachte nylon vezels. Deze vezels drogen de schoenzolen bij betreding af en zorgen er voor dat al het vocht achterblijft in de mat, zodat de vloeren van je bedrijf goed droog blijven. Het verschil droogloopmat en choonloopmat is dus dat de ene mat zich focust op vocht en de andere mat op vuil.

De rubbermat 

Een rubbermat is een mat die je kunt gebruiken als ondermat voor de droogloop- of schoonloopmat. Bijvoorbeeld om de ruimte onder de mat op te vullen, of om te zorgen dat bepaalde kiertjes en openingen in de vloer goed afgedekt worden.

Hoe kies je de juiste deurmat voor je bedrijf?

Zoals je wellicht begrijpt is het uitkiezen van de deurmat voor je bedrijf, met name afhankelijk van de boosdoeners van eventueel vuil op de vloeren van je bedrijfspand. Heb je met name last van natte vloeren en niet zozeer van vuiltjes? Dan is een droogloopmat de juiste keuze voor je bedrijf, heb je meer last van vuil? Kies dan voor een schoonloopmat. 

 

Populaire blogs

My favorites