zondag, juli 14, 2024
HomeWonenStyling tips voor het inrichten van jouw woning!

Styling tips voor het inrichten van jouw woning!

Is jouw woning toe aan een nieuwe stijl of ga je verhuizen en wil je een totaal nieuwe inrichting? In dit artikel lees je over styling tips en welke items je echt niet mag missen in je huis! Zo weet je zeker dat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie om je woning zo mooi mogelijk in te richten.

Voor welke stijl ga je?

Er valt uit ontzettend veel verschillende stijlen te kiezen, ieder uniek op zijn eigen manier. Maar welke stijl past het best bij jouw en je huis? Ga je voor industrieel, modern, landelijk of juist een eclectisch interieur? Bij een eclectisch interieur komen veel verschillende stijlen samen tot een stijl. Deze stijl is ook vooral op persoonlijkheid gebaseerd en dit zie je dan weer terug in het interieur.

Hoe creëer je een eclectische stijl?

Eclectische interieurs zijn te herkennen aan de verschillende materialen, kleuren en structuren die gebruikt worden. Je kunt de stijl opbouwen vanuit verschillende andere interieurs zoals een modern of landelijk interieur. Deze stijl staat ook los van woontrends waardoor je de stijl helemaal eigen kunt maken. De accessoires in deze eclectische stijl kunnen van alles zijn. Bijvoorbeeld die mooie Marokkaanse kussens, meegenomen tijdens een prachtige reis of andere souvenirs met mooie herinneringen. Maar ook oude vazen, kisten of andere accessoires uit een tweedehands winkel kunnen prima passen in jouw eclectische huisstijl. Hoewel een eclectische stijl bestaat uit verschillende stijlen, betekende dat niet dat een willekeurige verzameling van meubels per definitie eclectisch is. Om deze stijl te creëren is het belangrijk te denken aan het combineren van moderne, oude, persoonlijke of zelfs etnische meubels.

Welke accessoires mogen niet missen in deze of elke andere stijl?

Er zijn een aantal accessoires die gewoon echt niet te missen zijn in de eclectische stijl of welke stijl dan ook. Zo kun je nooit misslaan en maak je van je huis een echt thuis. Je hoeft natuurlijk niet je hele huis vol te zetten met accessoires als je hier niet van houdt. Hoewel, accessoires een huis persoonlijk kunnen maken zijn er een aantal die je absoluut niet mag missen. Zoals een mooi vloerkleed, bijvoorbeeld een vloerkleed vintage. Zoals, prachtige Perzische vloerkleden die vintage zijn. Maar ook kussens die de bank accentueren, een mooi schilderij hier en daar of een prachtige lamp. In een eclectische stijl maakt het materiaal, de kleur en de structuur van de accessoires dus niet uit en kun je een mooie combinatie hiervan maken.

Populaire blogs

My favorites