Waarom kies je voor vertaalbureau Eindhoven?

0
439

Als je een tekst wilt laten vertalen in een vreemde taal en je bent zelf niet goed in de taal thuis, is het handig om een vertaalbureau te benaderen. Welke talen biedt een vertaalbureau Eindhoven aan? Wat is precies het verschil tussen am en pm? En welke vertaalapps zijn goed als je alleen een woord wil vertalen? Je lees het in dit artikel.

Welke talen biedt een vertaalbureau Eindhoven aan?

Vertaalbureau Eindhoven biedt meertalige diensten aan. Het is fijn dat dit in huis is bij een vertaalbureau. En dat jouw tekst naar meerdere talen vertaald kan worden. De meest gesproken talen van de wereld zijn naast Engels Spaans en Chinees. Dit wordt natuurlijk aangeboden bij vertaalbureau Eindhoven. Daarnaast biedt een vertaalbureau ook andere talen aan zoals Duits, Frans en Portugees. Zo’n vertaalbureau heeft vaak een groot netwerk in verschillende landen, zodat ze daadwerkelijk goede vertalingen kunnen aanbieden, in verschillende specialisaties. Door hun internationale netwerk kunnen ze naast de ‘taal’ die gehanteerd dient te worden, ook rekening houden met de cultuur in het vertalen van een tekst. Dit is een belangrijke meerwaarde voor onder andere internationale bedrijven.

Wat is het verschil tussen am en pm?

Over de hele wereld worden de afkortingen am en pm gebruikt. Maar wat is precies het verschil tussen am en pm? Je ziet dit in de tijdsaanduidingen terugkomen. Er wordt dan 5.50 am of 5.50 pm gebruikt. Het verschil tussen am en pm is de tijd. Am staat voor Ante Meridiem en pm staat voor Post Meridiem. Dit betekent letterlijk voor- en na de middag. Met een makkelijk ezelbruggetje kan je am en pm uit elkaar houden. Pm kan je vertalen naar ‘post morning’ en am kan je vertalen naar ‘at morning’. Als je het concreet moet vertalen betekent am dus alle tijden tussen 00:00 uur ’s nachts en 12:00 ’s middags. Pm zijn alle tijden tussen 12:00 ’s middags en 00:00 ’s nachts. Dit houdt in dat 6.15 am in de ochtend is en 6.15 pm in het begin van de avond ligt.

Kies de juiste vertaalapp voor woorden

Om alleen woorden te vertalen kan je een vertaalapp gebruiken en hoef je geen vertaalbureau in te schakelen. De laatste jaren zijn de vertaalapps zeer verbeterd, waardoor woorden wel goed vertaald worden. Goede vertaalapps kan je gemakkelijk op je telefoon downloaden. De meest gebruikte is Google Translate. Daarnaast heb je iTranslate, dit is een vertaal- en woordenboekapp. Maar je kunt ook Microsoft Translator downloaden. Deze app is te gebruiken voor een Android telefoon.