Wat zijn de voordelen van het aanbieden van een gepersonaliseerde omgeving?

0
207

Als je een webwinkel hebt dan is het tegenwoordig erg belangrijk dat jouw webwinkel zich kan onderscheiden van andere webwinkels. Dagelijks komen er nieuwe webwinkels bij en deze maken allemaal gebruik van de bekende e-commerce systemen die er zijn. Daar is op zich niets verkeerd aan, maar je hebt bij deze systemen vaak niet de mogelijkheid om een gepersonaliseerde omgeving aan te bieden. Dat is erg jammer, want door de hevige concurrentie is het belangrijk dat je een personaliseerde omgeving kan aanbieden en daarmee echt uniek bent. In dit artikel bespreken we de voordelen van het aanbieden van een gepersonaliseerde omgeving. 

 

Het is makkelijker om je omzet te vergroten

Een van de grootste voordelen van het aanbieden van een gepersonaliseerde omgeving, is dat het makkelijker is om je omzet te vergroten. Dat heeft ermee te maken dat je door de verzamelde data een bepaalde ‘soort’ klant kan identificeren. Hiermee is het mogelijk om eerst de producten aan te tonen waar de klant affiniteit mee heeft. Het gevolg hiervan is dat potentiële klanten eerder een bestelling zal plaatsen. Zeg eens eerlijk, wie vind het nou fijn om minuten lang bezig te zijn met het vinden van een product?

 

Een betere ervaring voor je klanten

Zoals je zelf wel weet, is het klantervaring erg belangrijk als je een eigen webwinkel hebt. Het moet voor klanten niet alleen makkelijk zijn om een specifiek product te vinden, maar ook is het belangrijk dat het bestelproces makkelijk te doorlopen is. Door een gepersonaliseerde omgeving of ervaring aan te bieden, is het goed mogelijk om ervoor te zorgen dat de klantervaring verbeterd word. 

 

Wat heb je hiervoor nodig?

Wanneer je een gepersonaliseerde omgeving wilt aanbieden, dan is het ten eerste belangrijk om te weten dat dit niet makkelijk is. Een van de makkelijkste manieren die er zijn, is vanaf de eerste dag al gebruik te maken van SAP commerce cloud. Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, maken de meeste webwinkels gebruik van de bekende e-commerce systemen. Helaas is het niet mogelijk om bij deze systemen een gepersonaliseerde omgeving aan te bieden, behalve Magento 2. Dat wilt niet direct zeggen dat je zou moeten kiezen voor Magento 2 als je een gepersonaliseerde omgeving wilt aanbieden, want het hebben van een Magento 2 webwinkel kost veel geld. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de server, maar ook aan de kosten voor het inhuren van een Magento 2 ontwikkelaar.