zondag, juli 14, 2024
HomeVakantieWaar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat naar...

Waar moet je rekening mee houden als je op vakantie gaat naar Tanzania

Er zijn jaarlijks duizenden Nederlanders die ervoor kiezen om op vakantie te gaan naar Tanzania. Dat heeft er zeker niet mee te maken dat Tanzania een kolonie van Nederland is geweest, maar Tanzania is een prachtig land dat veel te bieden heeft. Daarnaast vinden veel Nederlander het ook belangrijk om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Dan is Tanzania zeker de beste keuze die je kan maken, want er zijn maar weinig andere landen die zo goedkoop zijn zoals Tanzania. 

 

Vergeet geen paspoort aan te vragen

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je op vakantie gaat naar Tanzania, is dat het belangrijk is dat je over een paspoort beschikt. Een paspoort is het enige legitimatiebewijs dat wereldwijd geaccepteerd word, zelfs door lander die ver achterlopen met ontwikkeling op Nederland. Mocht je dus nog geen paspoort hebben dan is het belangrijk om een paspoort aan te vragen. Dit kun je doen bij de gemeentehuis van je gemeente en kost ongeveer zeventig euro. 

 

Vaccineren word aangeraden

De GGD en het RIVM raden Nederlanders die naar Tanzania aan om een vaccin te nemen. Dat heeft ermee te maken dat er in Tanzania talloze virussen voorkomen die wij in Nederland niet kennen. Deze virussen zijn niet allemaal schadelijk, maar er zitten enkele virussen tussen die zelfs dodelijk kunnen zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan gele koorts of malaria. Wil je weten welke vaccinaties Tanzania er aangeraden worden? Dan is het aan te raden om eens de website van reisvaccinaties te bezoeken. 

 

Een visum is verplicht

Wanneer je een ticket gaat boeken voor een vlucht naar Tanzania, dan is het belangrijk om te weten dat je een visum nodig hebt om Tanzania te kunnen betreden. Landen zoals Tanzania hebben dit verplicht gesteld om toezicht te houden op wie het land betreed en met welke intenties iemand Tanzania betreed. Mocht je nog geen visum aangevraagd hebben, dan is het zeker aan te raden om zo snel mogelijk een visum voor Tanzania aan te vragen. Dit kan enkele weken, maar soms ook enkele maanden duren. Het zou dus erg zonde zijn als je te laat bent en geen visum hebt gekregen.

Populaire blogs

My favorites