zondag, juli 14, 2024
HomeAlgemeenLening aanvragen? Hier moet je op letten! 

Lening aanvragen? Hier moet je op letten! 

Heb je extra geld nodig voor een grote investering, zoals de verbouwing van je huis of een nieuwe auto? Dan kun je een persoonlijke lening aanvragen. Bij het aanvragen van een persoonlijke lening zijn er echter een aantal belangrijke zaken om op te letten, voordat je de overeenkomst met de aanbieder van de lening afsluit. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het afsluiten van een persoonlijke lening? Lees dan snel verder!

Doel en hoogte van de lening

Voordat je een persoonlijke lening aanvragen gaat, is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt met welk doel je de lening afsluit. Bereken ook precies hoeveel geld je nodig hebt voor de investering en leen niet meer dan je nodig hebt. Nu denk je wellicht: ‘’Dat spreekt toch voor zich?’’, maar de praktijk wijst uit dat veel mensen toch meer lenen dan ze nodig hebben. Dit komt doordat veel aanbieders van leningen, zoals banken, online tools aanbieden waarmee je kunt berekenen welk bedrag je maximaal kunt lenen. Door de hoogte van het bedrag wat je maximaal kunt lenen te zien, kan het verleidelijk worden om toch een extra bedrag te lenen en dit te gebruiken voor bijkomende zaken, of om bijvoorbeeld toch te kiezen voor een duurdere auto. Vervolgens betalen zij rente over geld wat ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben, en zijn ze langer bezig met aflossen dan zou hoeven. Wil je dit voorkomen? Zorg dan dat je, voordat je je gaat oriënteren op de diverse aanbieders, voor jezelf duidelijk berekend hebt, welk bedrag je nu echt nodig hebt. 

De rente van de lening

Een belangrijk aandachtspunt bij het afsluiten van een lening, is de rente die je hierover moet betalen. Ga dus niet zomaar een leenovereenkomst aan met de eerste de beste partij en kijk altijd verder dan je eigen bank. De hoogte van de rente verschilt enorm per aanbieder. Een lagere rente kan je erg veel geld schelen en kan er zelfs voor zorgen dat je een stuk korter bezig bent met aflossen. Bekijk dus goed de verschillende opties.

Bestaande leningen 

Kom je bij een aanbieder een gunstige rente tegen en heb je al een bestaande lening lopen tegen een hogere rente? Ga dan na of je je huidige lening oversluiten kunt naar deze andere partij. Zo breng je alle leningen samen bij één aanbieder, wat zorgt voor meer overzicht, een lagere rente en vaak ook een lager vast aflosbedrag per maand. Win-win-win, dus! Bij Findio kunnen ze helpen bij het oversluiten van je lening.

Populaire blogs

My favorites