zondag, juli 14, 2024
HomeGezondheid & sportWat kun je doen bij waterpokken baby?

Wat kun je doen bij waterpokken baby?

Waterpokken is een virale infectie die wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus. Het is een besmettelijke aandoening die vooral (jonge) kinderen treft. Waterpokken baby kan erg vervelend zijn en het is belangrijk om je kindje te helpen verlichting te vinden. Waterpokken baby gaat namelijk gepaard met vreselijke jeuk en daar wordt je kindje nu niet direct blij van. En jij ook niet. Het is al naar om te zien dat waterpokken baby zorgt voor nare vlekjes, maar je baby kan zich nog niet goed uiten en zal daarom steeds maar blijven huilen van de jeuk. Het goede nieuws is wel dat je waterpokken baby, over het algemeen, maar één keer krijgt. Daarna heeft het lichaam voldoende weerstand opgebouwd tegen dit virus.

Een verkoelende lotion wil nog wel eens helpen bij waterpokken baby

Een verkoelende lotion, bijvoorbeeld de verkoelende lotion – Drs Leenarts, kan helpen bij het verminderen van de jeuk en het verzachten van de huid bij waterpokken baby. Je vindt deze verkoelende lotion gewoon online en deze wordt al heel snel bij je bezorgd. Bestel de lotion zodra de eerste plekjes zichtbaar worden of als je weet dat jouw baby in contact is geweest met een ander kindje dat waterpokken heeft/had. Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van verkoelende lotions alleen geschikt is voor de oppervlakkige huidirritaties veroorzaakt door waterpokken. In geval van ernstige huidirritatie of infectie moet je echt je huisarts raadplegen.

Wat kun je nog meer doen?

Naast het gebruik van verkoelende lotions, zijn er nog enkele andere maatregelen die je kunt nemen om de symptomen van waterpokken bij je baby te verlichten:
– Houd de huid schoon: Zorg ervoor dat je de huid van je baby schoon houdt door regelmatig te baden of te wassen met lauw water en milde zeep. Dit helpt om bacteriën en virussen te verminderen. Dep de huid na het baden droog. Wrijven kan juist weer extra irritatie veroorzaken.
– Verschoon regelmatig het beddengoed: Verschoon nog vaker dan anders het beddengoed van je baby om te voorkomen dat de viruspartikels zich verspreiden.
– Voorkom krabben: Krabben kan de huid irriteren en infectie veroorzaken. Toch kan het even opluchting geven als een plekje niet meer jeukt. Probeer je baby te leren om niet aan de uitslag te krabben en gebruik eventueel washandjes over de handjes om te voorkomen dat je baby zichzelf krabt.
– Overleg met je arts: In geval van ernstige symptomen, zoals koorts, vermoeidheid en uitslag op het gezicht, is het raadzaam om een consult aan te vragen bij je huisarts. Better safe than sorry!

Populaire blogs

My favorites