zondag, juli 14, 2024
HomeGezondheid & sportWat je kunt verwachten van een bezoek aan de audicien

Wat je kunt verwachten van een bezoek aan de audicien

Wanneer je gehoorklachten hebt, is het verstandig om naar de audicien te gaan. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten hoortoestellen die je kunnen helpen door je gehoor te verbeteren en zo je leven te vergemakkelijken. Toch kan het confronterend zijn om de stap te zetten en naar een professional te gaan. Gehoorproblemen horen immers bij het ouder worden en dit is iets waar we niet graag bij stil staan. In deze blog lees je alles over een bezoek aan de audicien. Hierna ben je er vast en zeker van overtuigd om zo snel mogelijk ook jouw afspraak te regelen. Lees snel verder!

Gehoortest

Wanneer je naar de audicien gaat, kun je daar een gehoortest laten doen. Deze is meestal gratis en vrijblijvend. Hiermee kan de expert precies vaststellen hoe het gesteld is met je gehoor en of je bijvoorbeeld een hoortoestel nodig hebt. Niet elk soort gehoorprobleem is namelijk permanent en soms kunnen je oren uit zichzelf nog herstellen. Wanneer je wel permanente gehoorbeschadiging hebt, kan een hoortoestel helpen. Hierover krijg je een vrijblijvend adviesgesprek bij de audicien. Er zijn namelijk een hoop opties wanneer het gaat om hoortoestellen.

Soorten hoortoestellen

Vervolgens zijn er verschillende soorten hoortoestellen om uit te kiezen. Zo zijn er hoortoestellen met een luidspreker in het oor, hoortoestellen die achter het oor geplaatst worden, en onzichtbare hoortoestellen. Ook zijn sommige hoortoestellen compatibel met een smartphone en zijn er tinnitus- of ruisonderdrukkers. Betrouwbare merken voor hoortoestellen zijn onder andere Oticon, Signia, Widex en Resound. Welk soort toestel voor jou geschikt is, hangt af van je gehoorproblemen maar ook van je eigen wensen. Laat je door de audicien goed informeren over de voor- en nadelen van de verschillende hoortoestellen.

Audicien aan huis

Tegenwoordig is het overigens niet meer nodig om per se bij de audicien langs te gaan. Je kunt namelijk ook een afspraak maken met een audicien aan huis. Deze komt met mobiele meet- en aanpaasapparatuur naar je toe en zal in de vertrouwde omgeving van je eigen woonkamer de gehoortest uitvoeren. Voor een audicien aan huis betaal je meestal geen voorrijkosten of kilometervergoeding, dus er komen geen extra kosten bij ten opzichte van een gewone audicien. Zo’n audicien aan huis is extra handig voor degenen die slecht ter been zijn of niet meer ver kunnen reizen. Het maakt een bezoek aan de audicien een stuk laagdrempeliger dan voorheen. 

Populaire blogs

My favorites