Tennis vs Padel

0
893

Padel lijkt in het eerste opzicht misschien erg op tennis, maar is toch echt een heel ander spelletje. Een padelbaan is kleiner, je positie is anders, het wordt gespeeld met andere rackets én je speelt het met andere ballen. Wat nou precies het verschil is, lees je hieronder!

Padelbaan vs tennisbaan

Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan. Een padelbaan is namelijk 10 meter breed en 20 meter lang en een tennisbaan is 10.97 meter breed en 23,77 meter lang. Daarnaast is een padelbaan omringd door een hek en glaswanden. Zowel het hek als de glaswanden zijn onderdeel van het spel. De wanden mag je gebruiken om de bal terug te slaan, het hek daarentegen niet. Het is hierdoor een lekker dynamisch spelletje waarbij je gemakkelijk lange rally’s krijgt!

Je positie op de padelbaan vs je positie op de tennisbaan

Padel speel je over het algemeen, net zoals bij een dubbel op de tennisbaan, met 4 personen. Wanneer je op de tennisbaan een dubbel speelt, staat er vaak 1 aan het net en 1 achterin. Bij padel beweeg je juist op evenredig aan elkaar over de baan. De padelbaan is eigenlijk opgedeeld in 3 verschillende zones. Je hebt de aanvalszone, de transitiezone en de verdedigingszone. De aanvalszone bevindt zich aan het net, de verdedigingszone achter de servicelijn en de transitiezone bevindt zich er tussenin en is de zone waar je zo min mogelijk in moet staan.

Padelrackets vs tennisrackets

En padelracket verschilt erg veel van een tennisracket. Een tennisracket bestaat uit een frame met staren en een lengte van gemiddeld 69 cm. Een padelracket heeft geen snaren en een maximale lengte van 45,5 cm. Een padelracket is een flink stuk kleiner dus! Een padelracket wordt vaak gemaakt van carbon en is het een ook een stukje zwaarder dan een tennisracket. Wanneer je zelf een padelracket wil aanschaffen, ben je al snel redelijk wat geld kwijt als je een beetje kwaliteit wil. Bij het spelen van een potje Padel in Hoorn huur je gemakkelijk een racket tegen een kleine toeslag. Zo kun je het spelletje eerst een keer proberen voordat je zelf een racket aanschaft. 

Padelballen vs tennisballen

Je kunt met een paar tennisballen een potje padellen, maar er zijn niet voor niks speciale padelballen. Een padelbal is kleiner dan een tennisbal en het heeft minder druk. Hierdoor stuitert een padelbal minder hoog en krijg je makkelijker lange rally’s. Wanneer je net begint met padel, kies dan voor padelballen met zo min mogelijk druk zodat je wat meer tijd hebt! Het kan namelijk voorkomen dat je snel de padel bal te hard slaat. Het spelen van padel in Amsterdam indoor is een goed alternatief om je bal beheersing te oefenen.