Een perfect passend overhemd vinden? Dat doe je zo!

0
1204

Een goed overhemd is onmisbaar in de garderobe van iedere man. Maar het vinden van een overhemd wat op de juiste manier aansluit op je lichaam wordt door veel mannen als lastig ervaren. Daarom lees je in dit blog de beste tips voor het vinden van een overhemd met de perfecte pasvorm voor jouw lichaam! 

 

Welke pasvormen zijn er?

Er zijn verschillende pasvormen van overhemden. Iedere pasvorm is geschikt voor een bepaald lichaamstype. Hieronder worden de verschillende pasvormen en lichaamstypen verder toegelicht. 

 

Extra slim fit

Dit type overhemd sluit erg strak aan op je lichaam en is zeer getailleerd. Dit type overhemd is uitsluitend geschikt voor zeer slanke mannen.

 

Slim fit

Dit model overhemd is met name geschikt voor slanke mannen. Het is een getailleerd overhemd wat mooi aansluit op het lichaam en de taille accentueert, maar niet zeer strak zit. 

 

Modern fit /tailored fit 

Dit model overhemd is een licht getailleerd model. Deze pasvorm is geschikt voor mannen met een slank en normaal postuur. 

 

Classic fit

Het classic fit overhemd loopt wat wijder uit en is met name geschikt voor mannen met een bredere lichaamsbouw, of mannen met een buikje. 

 

Zo weet je dat een overhemd je goed past

Wil je weten of een overhemd goed past? Dan kun je op onderstaande punten letten:

  1. Controleer of de schouderpunten van het overhemd zich precies op je schouders bevinden. Is dit niet het geval? Dan past het overhemd niet goed genoeg.

  2. Ga altijd na of het overhemd goed aansluit op je taille en hier niet te strak zit. Een overhemd wat knelt in de taille accentueert je buik en kan er zelfs voor zorgen dat je, als je geen buikje hebt, toch dikker lijkt dan dat je eigenlijk bent.

  3. Zorg ervoor dat de boordmaat goed aansluit op je nek. Houd hierbij aan dat je ongeveer de breedte van één vinger aan ruimte tussen de nek en de boord van het overhemd moet houden. Zo heb je voldoende bewegingsruimte. 

  4. Controleer of je je armen omhoog en opzij kunt bewegen, zonder dat het overhemd gaat knellen. 

Kies altijd voor een overhemd van kwaliteit 

Het kiezen van een goed overhemd komt niet alleen aan op de juiste pasvorm en maat, ook de kwaliteit van het materiaal van het overhemd is enorm belangrijk. Kies dus altijd voor een overhemd wat gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige stoffen, zoals een overhemd van Olymp van 100% katoen. Dit is een natuurlijke en ademende stof die erg comfortabel zal aanvoelen op je lichaam en er luxe uit kan zien.