Een persoonlijke lening aanvragen

0
417

Ben je van plan een om lening aan te vragen? Dan is het belangrijk om je hierop voor te bereiden en een en ander na te gaan voordat je een lening aan gaat vragen. Voordat je een lening aanvraagt is het slim om te bedenken waarvoor je de lening nodig hebt. Ga goed na wat de kosten zijn waarvoor je de lening wilt aanvragen en wees er zeker van de er geen verborgen kosten bij je aankoop zitten. In dit artikel geven we je een aantal inzichten die kunnen helpen bij het aanvragen van een lening en wat hier bij komt kijken.

Waarvoor heb je de lening precies nodig?

Bedenk waar uw persoonlijke lening voor wordt gebruikt en waarom u de lening wilt. Heeft u een lening nodig omdat u de badkamer of keuken wilt renoveren, meubels of een auto wilt kopen of heeft u een lening nodig omdat u verbeteringen aan uw huis wilt aanbrengen. Wat uw reden ook is, bedenk goed hoeveel je precies wil lenen en welke kosten erbij komen kijken. Het is belangrijk dat je voor jezelf op een rijtje zet of je de lening kunt terugbetalen. Wil je een persoonlijke lening afsluiten? Bekijk dan bij Directa wat de mogelijkheden zijn.

Hoeveel rente moet je betalen?

Hoeveel rente je moet betalen is afhankelijk van het bedrag dat je leent. Hoe meer je leent hoe lager de rente. Bij Directa hebben zij één vast rentepercentage voor iedereen. Deze rente blijft de gehele looptijd van de lening hetzelfde. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent. Ook als de marktrente stijgt of daalt in de periode blijft deze gelijk. Bij Directa betaal je een vaste rente met een vaste looptijd, hierdoor is het maandbedrag altijd hetzelfde. Wel is het mogelijk om boetevrij extra af te lossen, deze aflossingen zorgen ervoor dat u minder geld kwijt bent voor je krediet

Geld lenen is niet gratis

Let bij het afsluiten van een persoonlijke lening niet alleen op het bedrag dat je maximaal kunt lenen maar denk goed na over de kosten die de lening met zich meebrengt. Bedenk dus goed van te voren hoeveel geld u daadwerkelijk nodig heeft voor uw aankoop. Leen bewust en niet meer dan nodig.