Schoenen zonder schuldgevoel: de duurzame schoen is in opmars

0
661

In het jaar 2016 werden er wel 23 miljard (!) paar schoenen geproduceerd. Vrijwel alle schoenparen werden ook nog eens gemaakt in Azië. Zoals je wellicht wel weet, is de Aziatische productie nog niet bepaald duurzaam. Het is dan ook hoog tijd om hier eens goed aandacht aan te besteden, want de manier waarop er in dergelijke productieprocessen wordt omgegaan met mens, dier en planeet is alles behalve oké. Gelukkig is er een zeer positieve trend waarneembaar: steeds meer schoenmerken gaan duurzame schoenen produceren, en met succes! Al enige tijd produceert menig modemerk kleding van organic cotton. Ook duurzame tassen waren al redelijk on trend en op veel plekken verkrijgbaar. De duurzame schoenen bleven echter achter, zeker wanneer het ging om sneakers. Tot nu, want de duurzame schoen is begonnen aan zijn opmars! 

Merken die duurzame sneakers aanbieden

Adidas 

Recentelijk kondigde het Duitse merk Adidas aan dat het merk sneakers gaat ontwerpen en produceren die volledig te recyclen zijn. Daarnaast verwacht het merk zo’n 11 miljoen paar sneakers te kunnen gaan aanbieden die geproduceerd worden door gebruik te maken van plastic afval wat uit de zee komt. 

Nike

Ook Nike is begonnen aan het ontwerpen en produceren van duurzame schoenen: met de Flyknit sneakers speelt Nike in op de enorme vraag naar duurzame schoenen. Dit type sneaker is tot wel zo’n zestig procent zuiniger dan de reguliere sneakers van het merk. 

 

Veja

Eén van de eerste merken die kwam met de duurzame sneaker is echter het Franse merk Veja. Veja werd opgericht in het jaar 2005 en heeft sindsdien enorm geïnnoveerd op het gebied van productie en duurzaamheid. Het merk is volledig transparant als het gaat om het productieproces van haar schoenen. De schoenen worden volledig gemaakt van biologisch materiaal. Gedurende het gehele productieproces wordt er enorm veel aandacht besteed aan het behoud van goede condities voor mens, dier en planeet. Het merk heeft dan ook een bijna ongelooflijk hoge score op Good On You, de online graadmeter voor sustainable fashion- en lifestyle producten. In de collectie van het merk vind je prachtige Veja sneakers dames, maar ook voor heren heeft het merk ontzettend mooie schoenen. Er is een breed aanbod beschikbaar, maar het merk wordt nog niet overal verkocht. Ben jij benieuwd waar je een mooi paar Veja sneakers kunt scoren, zodat jij zonder schuldgevoel dat mooie paar sneakers aan kunt schaffen? Kijk dan eens bij Van Arendonk. In deze webshop vind je de collectie van Veja en tal van andere mooie en luxe schoenen merken.