Je trap professioneel en veilig afwerken met trapmatten

0
454

Als je een trap in je woning hebt, zeker eentje die voor gasten zichtbaar is, wil je natuurlijk dat die netjes afgewerkt is. Je wil de trap optimaal beschermen om zo de levensduur te verlengen en je wil oog hebben voor de veiligheid van iedereen die de trap gebruikt. Trapmatten komen dan al snel als de perfecte oplossing uit de bus. Een professionele en bovendien mooie afwerking die je makkelijk zelf kunt realiseren en die heel wat voordelen te bieden heeft.

Wat zijn trapmatten?

Omwille van hun vorm worden trapmatten ook wel eens trapmaantjes genoemd. Het is namelijk een trapbekleding in de vorm van een halve maan die per trede op de trap bevestigd wordt om deze optimaal te beschermen tegen gebruikssporen en die zorgt voor een verhoogde veiligheid van de gebruikers. Met een ruime keuze aan kleuren en materialen is er voor iedere trap altijd een mooie uitvoering te vinden die helemaal opgaat in de bestaande stijl van de woning.

Plaatsen en onderhouden van trapmatten doe je makkelijk zelf

Trapmaantjes kun je makkelijk zelf plaatsen en het vraagt nog niet eens zoveel werk en inspanning. Het eerste wat je hiervoor moet doen, is de exacte plaats van de matten aftekenen op je trap. Ja, je wil naast het verduurzamen en veiliger maken van je trap natuurlijk ook dat het er netjes uitziet. Vervolgens ga je met dubbelzijdige tape heel eenvoudig de matten aanbrengen op iedere trede. Zorg ervoor dat je voor het aanbrengen de trede schoon hebt gemaakt en ontvet hebt. Meer is er echt niet voor nodig. Afhankelijk van het gekozen materiaal, kun je de matten onderhouden door ze te stofzuigen of met een vochtige doek schoon te maken.

De voordelen van trapmatten

Naast de makkelijke plaatsing en het eenvoudige onderhoud hebben trapmat voordelen die je misschien nog niet kende: ze zijn een budgetvriendelijke manier om de duurzaamheid en veiligheid van je trap te verhogen. De aankoopprijs ligt een stuk lager dan die van een vaste trapbekleding en bovendien kun je makkelijk zelf instaan voor de plaatsing ervan. Je kunt ervan uitgaan dat kwalitatieve matten een levensduur van zo'n 10 jaar kennen, wat ze  qua prijs-kwaliteit verhouding tot een goede keuze maken.Trapmatten zorgen ervoor dat de trap door iedereen veilig gebruikt kan worden en dit in alle omstandigheden. Je loopt niet langer het risico om weg te glijden en zo van de trap te vallen. Veel ongelukjes thuis zitten in een klein hoekje en van de trap vallen is er zo eentje van. Denk maar aan de kinderen die zonder nadenken op hun kousen de trap op rennen bijvoorbeeld.