zaterdag, december 9, 2023
HomeAlgemeenEen auto aanschaffen als vervoersmiddel

Een auto aanschaffen als vervoersmiddel

De afgelopen periode hebben velen door de omstandigheden van de pandemie wat minder kilometers in hun auto gemaakt dan gebruikelijk. Momenteel kunnen we er allemaal weer wat makkelijker en vaker op uit. De auto zal dus ook weer vaker gebruikt gaan worden. Dat is ook goed te merken bij de auto dealers. De verkoopcijfers stijgen fors en de toekomst ziet er rooskleurig uit. De aanschaf van een auto is en blijft toch nog steeds een grote uitgave. Je vooraf goed oriënteren op de mogelijkheden en de kosten is aan te raden. Wat voor soort auto wil je? Wat voor merk auto wil je? En tegenwoordig nog belangrijker, wil je een elektrische auto of een benzine/diesel auto aanschaffen. De elektrische auto is enorm in opkomst en biedt vele voordelen zowel voor je zelf als ook voor het milieu. Maar ook voor je eigen bedrijf of het zakelijk kopen van een auto kan je een aantal dingen overwegen.

Er valt genoeg te kiezen

Als je van plan bent om een eerste privé auto te kopen is het wellicht een goed idee om voor een tweedehandsauto te gaan. Een tweedehands auto heeft als voordeel dat de aanschafkosten lager zijn dan bij een nieuwe auto. Het nadeel kan zijn dat je al snel met hogere onderhoudskosten wordt geconfronteerd. Een nieuwe auto heeft als groot voordeel dat de onderhoudskosten in het begin laag zullen zijn. Verder kan je alles helemaal op je eigen wens afstemmen. Een nadeel kan zijn dat je voor de aanschaf van een nieuwe auto flink in de buidel moet tasten. Maar er zijn diverse opties mogelijk om toch een nieuwe auto aan te kunnen schaffen zonder direct een flink bedrag te moeten betalen. Deze opties zijn er zowel voor elektrische als ook voor de traditionele benzine auto’s.

Shortlease is populair

Als je opziet tegen de aanschafkosten van zowel een nieuwe als tweedehandsauto dan is leasen een prima alternatief. Leasen kan op diverse manieren, twee veel voorkomende opties zijn short lease en de Private lease voor een langere periode. Als je bijvoorbeeld  voor een elektrische auto shortlease kiest dan kan je voor een bepaalde periode een gloednieuwe auto rijden. Na de afgesproken vaste contractperiode zijn alle shortlease contracten per maand opzegbaar. Wel geldt: hoe langer het shortlease contract is, hoe lager de maandbedragen. Bij de aanvraag wordt wel gecheckt of je inkomen toereikend is om het leasecontract aan te gaan. Er zijn bij shortlease ruime mogelijkheden zelfs shortlease voor zzp’ers en startende ondernemers behoort tot de mogelijkheden, dan heb je te maken met een shortlease zakelijk. De maandbedragen die je betaalt zullen wel iets hoger zijn dan bij leasecontracten voor de langere termijn.

Populaire blogs

My favorites