De beste wijnen vind je vaak in Italië

0
419

Het drinken van een wijntje is iets dat veel mensen graag doen. Dat is niet gek, want dankzij wijn kan je bijvoorbeeld extra veel gaan genieten van een maaltijd. Wijn kan een bepaald gerecht op de ideale manier afmaken. Dat maakt dat de wijnen zo fantastisch zijn om te drinken bij een maaltijd. Dankzij de vele soorten aan wijnen is het altijd mogelijk om op zoek te gaan naar een wijn dat goed gaat passen bij de gelegenheid. Het is dus onder andere mogelijk om wijnen te drinken bij het eten. Daarnaast kan je een wijntje natuurlijk ook heerlijk drinken als een borrel. Met de vele varianten, smaken en combinaties is het drinken van wijn een heerlijk iets. Je kan continu nieuwe wijnen uit andere regio’s gaan ontdekken, waardoor je altijd weer iets nieuws leert over de wijnen.

 

Ripasso

Een van de wijnen die je bijvoorbeeld in Italië kan vinden is een Ripasso. Dit is een zeer traditionele wijn uit Italië. Dit is dan ook vooral het land waar deze wijnen vandaan gaan komen. de term Ripasso staat voor opnieuw gepasseerd. Deze wijnen worden dan ook niet eenmaal, maar twee keer vergist. Hierdoor is het mogelijk om een compleet nieuwe smaak aan de wijn te geven. Een van de soorten Ripasso wijnen uit Italië is de Cecilia Beretta. Deze rode wijn is een prachtige wijn uit Italië die kruidige en soepele smaken aan zal bieden. Het is dan ook aan te raden om deze wijn bijvoorbeeld met een borrel te drinken. Diverse harde kazen en vleeswaren combineren perfect met deze wijn. Ook wild vlees en rundvlees kan je zeer goed eten als je deze wijn drinkt.  

 

En meer wijnen

Naast de wijnen van Ripasso zijn er uiteraard nog veel andere wijnen waaruit gekozen kan worden. Zo is het in eerste instantie vooral belangrijk om te bekijken of je een witte of een rode wijn wilt gaan drinken. Daarnaast kan je natuurlijk ook nog kiezen voor een rosé. Binnen deze soorten wijnen zijn er vele regio’s waar de wijnen vandaan kunnen komen. Italië is dus een van deze landen. Daarnaast zijn er in Europa nog veel andere landen die wijnen maken, zoals Spanje, Frankrijk en een paar landen in het oosten van Europa. Ook buiten Europa zijn er diverse landen die heerlijke wijnen maken. Denk hierbij aan Chili, Zuid-Afrika en Amerika. Op deze manier is er dus altijd wel een wijn te vinden die bij jou in de smaak zal vallen.