Een vergoeding krijgen voor het aanschaffen van een traplift 

0
391

Wanneer jij niet meer goed trap kan lopen, dan is het enorm belangrijk dat er een traplift wordt aangeschaft en dat deze zo snel mogelijk in jouw woning geplaatst wordt. Traplopen terwijl je dat niet meer goed kunt, is enorm gevaarlijk en je wilt natuurlijk niet van de trap vallen. Daardoor kan je iets breken of zelfs komen te overlijden als het een flinke val is. Helaas zijn tweedehands trapliften niet voor iedereen betaalbaar, maar wat moet je dan doen? Zoals je nu weet kan het enorm levensgevaarlijk zijn om toch de trap op te lopen wetende dat je dit eigenlijk niet kan. Toch moet jij je kunnen verzorgen in de badkamer en in je eigen bed kunnen slapen. Gelukkig kan je hiervoor in Nederland een vergoeding aanvragen. Hoe het aanvragen van een vergoeding precies werkt en wat het bedrag is dat jij krijgt, vind je in dit artikel. 

 

Dien een aanvraag in bij het WMO-loket 

Elke gemeente binnen Nederland heeft een WMO-loket waar mensen met geldproblemen of een minimaal inkomen terecht kunnen voor het aanvragen van hulp. Dit kan ook als jij een tweedehands traplift niet helemaal zelf kan bekostigen want het traplift kopen is zeer prijzig. Dit is natuurlijk zeer fijn, want jij hoeft de volledige traplift dan niet alleen te betalen en dat kan je een hoop kosten schelen. Je hoeft je alleen maar aan te melden bij het WMO-loket en een werknemer gaat samen met jou kijken naar een gepaste oplossing. Soms is het wel nodig om bij jou thuis te komen kijken of er geen andere mogelijkheid is. Vaak is deze mogelijkheid er niet en krijg je een bepaald bedrag als traplift vergoeding toegekend. Houd er wel rekening mee dat een aanvraag altijd afgewezen kan worden. 

 

Welk bedrag krijg ik?

Welk bedrag jij krijgt van de gemeente voor het aanschaffen van een tweedehands traplift is natuurlijk altijd verschillend. De gemeente gaat altijd naar je inkomen kijken om te zien of je een traplift echt niet zelf kunt bekostigen. Als dat niet het geval is, gaat de gemeente samen met jou kijken wat het bedrag is dat jij nodig denkt te hebben voor het aanschaffen van een traplift. Houd er wel rekening mee dat de gemeente nooit de volledige prijs van een tweedehands traplift gaat betalen. Er zijn wel enkele uitzonderingen bekend van situaties als deze, maar dat gaat meestal om mensen die van enkele tientallen euro’s per week moeten leven.