woensdag, mei 31, 2023
HomeAlgemeenEen hondenbench voor thuis en op reis

Een hondenbench voor thuis en op reis

Een bench is niet alleen een heerlijke plek voor jouw hond om bij te komen. Een bench kan ook van pas komen bij zinnelijkheidstraining, verlatingsangst en op reis. Wil jij weten waarvoor een bench kunt gebruiken en waarop je moet letten bij het aanschaffen van een bench? Lees dan snel verder.

Bench voor jouw hond

Een bench wordt nog steeds door veel mensen gezien als een kleine gevangenis. Mensen vinden het dan zielig om een hun hond in een bench te stoppen. Toch is een bench helemaal niet zo zielig als dat het lijkt en zijn er genoeg honden die een bench juist fijn vinden. Als je graag gebruik wil maken van een bench, is het verstandig dit je hond zo vroeg mogelijk aan te wennen. Het is daarnaast erg verstandig om de rest van het gezin ook te leren wat een bench is. Zo is het verstandig om kinderen niet te laten spelen in de bench, ook niet als de hond er niet inzit. De bench is de veilige haven voor de hond. Het is zijn eigen plekje en hij moet zich daar altijd in terug kunnen trekken wanneer hij wil.

Nog meer voordelen van een bench

Wanneer je een pup hebt moet je vaak naar buiten omdat de pup nog niet zinnelijk is. Een manier om te zorgen dat je pup sneller zinnelijk is, is het gebruiken van een bench. Zo kun je de pup tijdelijk in de bench zetten en leert de pup steeds iets langer zijn plas ophouden. Een pup heeft immers geleerd van zijn moeder om zijn nest niet te bevuilen. Hierdoor zal de pup waarschijnlijk zijn behoefte niet in de bench doen. Wanneer je een hond leert om alleen te zijn, kun je hem ook de bench aanleren. Zo kun je hem steeds tien minuutjes langer alleen leren zijn, zonder dat hij gaat slopen.

Met je hond op reis

Of je nu op vakantie gaat of een heleboel kilometer moet rijden voor een familiebezoekje, de hond gaat vaak mee. Wanneer je onveilige situaties wilt voorkomen, schaf je een hondenbench auto aan. Een hondenbench in de auto zorgt ervoor dat jouw hond zijn eigen plekje in de auto heeft. Hij kan dan niet door de hele auto rennen en leidt jou daarmee niet van het verkeer af. In Nederland is een hondenbench in de auto niet verplicht. Wanneer je naar het buitenland gaat met je hond, kan het wel verplicht zijn. In onder andere Duitsland en Oostenrijk is een bench in de auto verplicht

Populaire blogs

My favorites