De voordelen van zonnepanelen

0
544

Als je groene energie wilt opwekken en wilt besparen op je energierekening, dan is het plaatsten van zonnepanelen een uitstekende oplossing. Steeds meer nieuwbouwwoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Dit komt omdat je de investering in je zonnepanelen er vaak al binnen vijf jaar uit hebt. Ook ben je minder afhankelijk van je energieleveranciers en kun je opgewekte energie opslaan in een daarvoor gemaakte opslag batterij. Ook is het opwekken van energie met zonnepanelen uitstekend voor het milieu. Er hoeven namelijk minder fossiele brandstoffen zoals gas of koolstof gebruikt te worden om aan jou huis energie te kunnen leveren.

Zonnepanelen laten plaatsen

Veel mensen willen geen zonnepanelen plaatsen omdat deze vrij prijzig zijn. Het aankoopbedrag en de montage ervan kunnen in de duizenden euro’s lopen. Dat kan vrij prijzig zijn als je een klein budget hebt. Toch moet je er rekening mee houden dat jij je investering er binnen vijf jaar uit hebt en daarna bespaar je enorm op je energierekening waardoor je zeker meer geld overhoud. Ook is het mogelijk om soms subsidie te krijgen voor het plaatsen en aanschaffen van zonnepanelen. Dit kan vaak door het terugvragen van de belasting via de belastingdienst. Dit geld niet alleen voor ondernemers maar ook voor particulieren. De overheid wilt namelijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van zonnepanelen. Als je in Hilversum woont is het ook mogelijk om zonnepanelen in Hilversum te laten plaatsen door Robinzon.

 

Als je ervoor kiest om zelf zonnepanelen te gaan plaatsen, dan moet je er echt rekening mee houden dat dit gevaarlijk werk is. Je moet namelijk het dak op en dat ligt vaak op vier meter hoog. Ook heb je vaak geen veiligheidsriemen in huis die je beschermen als je van het dak valt. Je moet daarnaast ook de zonnepanelen aansluiten aan je meterkast en dat is ook gevaarlijk werk. Als je geen ervaring hebt met het plaatsen en aansluiten van zonnepanelen, dan is het verstandiger om een bedrijf in te schakelen die hier gespecialiseerd in is. Zij hebben de nodige ervaring en plaatsen zonnepanelen vaak al binnen enkele dagen.

 

Zonnepanelen onderhouden en schoonmaken

Ondanks dat zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn, moeten ze regelmatig schoongemaakt worden. Als het regent ontstaan er vlekken op de zonnepanelen en daardoor kunnen ze minder energie opwekken. Ook is het mogelijk dat er andere vlekken zijn ontstaan door vuil. Het is dus belangrijk dat je ze regelmatig laat schoonmaken door een glazenwasser. Zo zorg je ervoor dat je de gewenste hoeveelheid energie blijft opwekken. Ook kan je het bedrijf inschakelen die de zonnepanelen op jouw dak hebben geplaatst. Ga zelf het dak niet op want dit is levensgevaarlijk.