De drie meest populaire muurkleuren van dit moment

0
374

Interieurtrends komen en gaan, en hetzelfde geldt voor trends op het gebied van muurkleuren. Waar jaren geleden mintgroen en vergrijsd aquablauw nog in een groot deel van de interieurs te vinden was, zijn dat nu hele andere tinten. Wil jij binnenkort je huis van een nieuw kleurtje voorzien? Lees dan snel verder, want in dit artikel vind je de drie meest populaire kleuren voor op de muur. Waar wacht je nog op? Schakel via Trustoo een professionele schilder in en geef je huis de make-over die het verdient!

Warm bordeauxrood dat neigt naar roze

De eerste kleur die we opvallend veel terug zien komen in de woonbladen, is een donker bordeauxrood waar flink wat roze in verwerkt is. De kleur zit een beetje tussen rood en roze in, en is donker en vol. Het is allesbehalve een moderne kleur, want door zijn warme ondertoon komt hij het beste tot uiting in knusse, klassieke interieurs met veel accessoires en een bonte mix aan materialen. Een fijne kleur dus voor gezellige gezinshuizen, hoewel hij het ook prima doet in studentenkamers. Let wel: doordat het een redelijk donkere tint is, lijkt de ruimte waarin je hem toepast doorgaans wat kleiner. Je kunt dit oplossen door enkel de onderste rand van de kamer te verven en de rest wit of crèmekleurig te laten.

Licht citroengeel

Deze kleur is nogal verrassend, want geel is jarenlang weinig teruggekomen in interieurtrends. Het frisse citroengeel echter, is weer helemaal terug van weggeweest, maar dan in een nieuw jasje. Door de kleur te mengen met flink wat wit en een druppeltje groen, ontstaat een prachtige pasteltint. Het is een hele vrolijke, frisse kleur, die zich gemakkelijk laat combineren met zowel volle als minder felle tinten. Wat veel mensen doen, is deze tint in een iets donkerdere variant kopen om hem toe te passen op plinten en kozijnen. Zo creëer je een prachtig ton sûr ton effect.

Lila in alle toonaarden

Al jaren niet meer weg te denken uit de interieurbladen is lila! Deze kleur is in werkelijk alle toonaarden eindeloos populair, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Paars  zit precies tussen een koele en een warme kleur in, waardoor je hem precies zo kunt afstylen als je zelf wilt. Zacht, pastelachtig lila is perfect voor kinderkamers, keukens en kantoren, terwijl een volle, iets donkerdere tint het goed doet in woonkamers.

Welke kleur past het beste bij jou? Als je nog twijfelt kun je altijd een professionele schilder om advies vragen. Deze kan je namelijk precies vertellen welke tint het mooiste uitkomt in elke ruimte.