Rib boot

0
671

Er zijn ontzettend veel rubberboten verkrijgbaar en één daarvan is de rib boot. Rib boot staat voor Rigid Inflatable Boat. Een rib boot is simpel gezegd een opblaasbare boot met een vaste romp. Rib boten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De kleinste rib boot heeft een lengte van 2.50 m en de grootste boot 3.60 m. De grootste rib boot van 3.60m is een rib boot met ingebouwd stuursysteem. Een voordeel van een rib boot is de harde bodem waarmee je beter door de golven gaat. Je vaart hiermee soepel en snel over het water. Binnen het aanbod rib boten kun je kiezen voor twee verschillende soorten bodems. Als je kiest voor aluminium bodem heb je een lichtere rib boot, een rib boot met polyester bodem is daarentegen wel goedkoper in aanschaf. 

 

Rib boot met motor

Met zo’n stoere rib boot wil je natuurlijk snelheid halen op het water. Dit kan uiteraard als je een  goede motor achter jouw rib boot plaatst. Voor de juiste combinatie rib boot met motor moet je goed kijken naar een aantal zaken. Voor de juiste motor achter jouw rib boot is het van belang om te kijken naar de lengte en het gewicht van jouw rib boot. Daarna is het belangrijk om te kijken welke snelheid jij prettig vindt op basis van deze twee punten maak jij de keuze welke combinatie van rib boot met motor het meest geschikt is. Een rib boot van 2.50 m is bijvoorbeeld geschikt voor een 4pk buitenboormotor terwijl een rib boot van 4.20m een maximale aanbeveling van 50pk buitenboordmotor heeft.

 

Aluminium rib

Rib boten kunnen over een aluminium bodem of een polyester beschikken. De keuze voor een rib met polyester bodem is voordeliger dan een aluminium rib. Een aluminium rib levert daarentegen meer vaarcomfort op. De aluminium rib is lichter en gaat beter over de golven. Essentieel bij een rib boot is de stevigheid van de rib. Bij een aluminium rib is de boot steviger en beter bestand tegen een stootje. Een ander groot voordeel van een aluminium rib is de schoonmaak en het onderhoud. Een rib met aluminium bodem is makkelijker te onderhouden en beter bestand tegen aantasting van bijvoorbeeld zand en kiezelsteentjes. Je houdt jouw rib dus makkelijker schoon en daarmee heb je langer plezier van jouw aluminium rib.