De voordelen van een inloopbad

0
592

We spenderen steeds meer tijd in onze badkamers. Het is dé plek waar we, na een drukke dag, even lekker tot rust kunnen komen. Ook oudere mensen verlangen naar deze vorm van ontspanning, maar helaas zijn niet alle badkuipen geschikt voor senioren. Je moet immers ook rekening houden met de gevaren van in- en uit bad stappen. Gelukkig is er een oplossing voor dit vervelende probleem, namelijk het inloopbad. Deze badkuip is speciaal ontwikkelt voor senioren en is verkleint het valrisico aanzienlijk. Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar zo'n instapbad? Lees dan vooral verder!

Gemak met in-en uitstappen

De meeste senioren kampen met kleine lichaamskwaaltjes, waardoor het moeilijk wordt om in- en uit bad te stappen. Met een inloopbad is dit probleem verleden tijd. Een inloop- of instapbad heeft namelijk een lage instap. Het bad beschikt namelijk over een klein deurtje die je open en dicht kunt doen. Deze deur zorgt ervoor dat het water niet uit het bad stroomt, maar ook dat jij niet over de rand van het bad hoeft te stappen. Vanaf nu is je badkuip nét zo gemakkelijk als je douchecabine. Heb je momenteel al een badkuip in je badkamer? Geen probleem! Want een deurtje is ook gemakkelijk te monteren in jouw eigen badkuip.

Vermindert de kans op ongelukken

Wist je dat de meeste ongelukken in de badkamer gebeuren? Dit is onder andere te danken aan het feit dat de tegels in een badkamer vochtig worden, en daardoor gladder zijn. Vooral senioren kunnen hier veel last van hebben. Bijvoorbeeld omdat hun reactievermogen is gedaald, of omdat ze simpelweg al lichamelijke klachten hebben. Het is daarom heel belangrijk om je badkamer zo veilig mogelijk te maken. Dat kan door verschillende armsteunen op te hangen, maar ook door je badkamermeubels aan te passen. Door te kiezen voor een instapbad zorg je ervoor dat je de kans op vervelende valpartijen vermindert.

Comfortabel badderen

Laten we eerlijk zijn: naast het waarborgen van de veiligheid blijft het ook belangrijk om te kunnen genieten van je badkamer. Gelukkig is het installeren van een instapbad slechts een kleine ingreep. Heb je al een badkuip? Dan is het installeren van een instap-deurtje zelfs nog gemakkelijker. Beide opties zorgen voor een comfortabele lage instap, waardoor jij je geen zorgen meer hoeft te maken. Dit betekent dat jij vanaf nu weer optimaal kunt genieten van je badkuip én helemaal tot rust kunt komen in de badkamer.