Zo laat je je geld in waarde stijgen

0
239

Wil jij een financiële buffer voor later? Dit is mogelijk door te investeren! Veel mensen zijn er achter gekomen dat deposito sparen vrijwel niets oplevert. Maar gelukkig voor jou zijn er veel andere manieren om je geld in waarde te laten stijgen. Let er wel op dat je altijd investeert met geld dat je kunt verliezen en begin rustig te experimenteren met het hele concept. In deze blogpost leggen we je meer uit over investeren in Bitcoin. Ook krijg je wat informatie over Chainlink.

Investeren in Bitcoin

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel eens van de Bitcoin gehoord, al weet niet iedereen wat het daadwerkelijk is. De Bitcoin ontstond iets na de financiële crisis van 2008. Hij kwam op de markt zodat banken voortaan transacties konden verrichten, die door een digitaal systeem gecontroleerd werden. Zo hoefde er geen derde partij meer tussen te komen. De Bitcoin is zo populair bij veel mensen, doordat de Bitcoin destijds de eerste gedecentraliseerde digitale valuta in de wereld was. Dit maakte hem zo speciaal en vandaar dat veel mensen er wel eens van gehoord hebben. Zelfs als je nog nooit bitcoin hebt aangekocht, is de kans dus groot dat je van het bestaan weet.

Wil jij investeren in Bitcoin? Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je daadwerkelijk Bitcoin kopen en deze weer verkopen op een voor jou gunstig moment. Wél moet je bij deze manier speculeren over het beste moment van verkopen. Dit is een risico dat je neemt. Ook moet je goed opletten dat je je Bitcoin bij een betrouwbare partij aanschaft. Wanneer je met een oplichter in zee gaat, zul je je geld sowieso kwijt zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van een hefboomproduct, een CFD, hiermee kunnen je winsten vergroot worden, maar let er wel op dat dit ook met je verliezen kan gebeuren!

Chainlink

Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in Chainlink. Dit is een decentraal netwerk, bestaande uit oracles. Het netwerk richt zich op het bruikbaar maken van externe data voor smart contracts. Dit is nodig omdat smarts contracts op dit moment zelf geen toegang kunnen krijgen tot die data nu de achterliggende blockchains de communicatie met externe systemen niet kunnen ondersteunen vanwege de consensusprotocollen waar ze rekening mee dienen te houden. Hierdoor kunnen smart contracts niet altijd uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld wanneer er dus voor die uitvoering externe data nodig is. Chainlink wil hier verandering in brengen, zodat dit in het vervolg anders geregeld gaat worden. Wanneer je wilt investeren in Chainlink, moet je je bedenken dat dit erg risicovol is. De koers is namelijk erg volatiel. Durf jij het aan?