Freelancer worden, waar moet je rekening mee houden?

0
611

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zelfstandige te worden. Ze zijn vaak niet tevreden met hun baan en willen graag een carrièreswitch maken, maar ook komt het voor dat een deel van deze mensen graag meer geld wil verdienen. Als je ook gespecialiseerd bent in een bepaald beroep of vak, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om freelancer te worden. Wanneer je freelancer wilt worden, dan is het verstandig om rekening te houden met bepaalde zaken. Je bent als freelancer zelfstandig en er is niemand anders die je helpt!

 

Het vinden van nieuwe opdrachten doe je zo   

Als je als freelancer opdrachten wilt gaan uitvoeren, dan is het belangrijk dat je ook voldoende opdrachten kan uitvoeren. Het vinden van nieuwe opdrachten vinden veel freelancers ook erg lastig en dat is te begrijpen. Je bent als freelancer namelijk gespecialiseerd in een bepaald beroep of vak en niet in het vinden van nieuwe opdrachten. Je kunt als freelancer dus het beste een uitzendbureau inschakelen of lid worden van een freelancer community. Dit maakt het vinden van nieuwe opdrachten een stuk makkelijker en je bent er zelf maar weinig tijd aan kwijt. 

 

Je moet leren boekhouden 

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat je moet leren boekhouden. Het boekhouden is zelfs verplicht, want zonder het hebben van een correcte boekhouding zul je geen belasting kunnen betalen. Het doen van je eigen boekhouding, kun je het beste doen met behulp van software. Software maakt het online boekhouden erg makkelijk waardoor het inschakelen van een boekhouder overbodig gemaakt wordt. Houd er wel rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat je het boekhouden onder de knie hebt, maar je zult daarna zeker je eigen boekhouding op een correcte manier kunnen doen. Mocht je er nog steeds moeite mee hebben, dan is het verstandig om eens een cursus boekhouden te volgen. 

 

Geen pensioen 

Als je freelancer wilt worden, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je geen pensioen zult opbouwen. Dit is erg vervelend, maar het is helaas niet anders. Daarom is het verstandig om elke maand een bedrag aan de kant te zetten voor later. Je kunt dit bedrag het beste beleggen of investeren, want als je dit op de bank laat staan dan zul je ook nog eens erg veel koopkracht verliezen. Dit heeft ermee te maken dat het geld steeds minder waard wordt.