Wat houdt een vouwdoos eigenlijk precies in?

0
362

 

De amerikaanse vouwdozen staan ook wel bekend als standaard dozen. Deze dozen worden het meest gebruikt bij een type verpakking van een product. De doos bevat 4 flappen aan de bovenkant en ook aan de onderkant. De vouwdoos is gemaakt van karton en is zoals je al kon raden door de naam vouwbaar. Deze dozen zijn gemakkelijk in en uit elkaar te zetten. Als je deze dozen in elkaar wilt zitten kun je dit sluiten met een verpakkingstape. De dozen worden geschikt als verpakking en gebruikt voor transport of opslag van producten. De vouwdoos geeft een juiste bescherming aan de producten waardoor het risico op schade veel kleiner wordt.

Hoe werkt een vouwdoos?

De doos is eenvoudig om te gebruiken en plat neemt de vouwdoos niet veel ruimte in, je kunt dit ook makkelijk op elkaar stapelen. En als je een doos nodig hebt pak je die en zet je deze gemakkelijk even in elkaar. De vouwdoos is alleen of dubbel golf. En dubbel golf is bijna sterk genoeg voor alle producten. Weeg een product niet zo heel veel, dan is een doos met een enkele golf erin ook goed genoeg. Als je twijfelt om vouwdozen aan te schaffen kun je soms een proefdoos bestellen en zo kun je onder andere ook beslissen welk type je nodig zult hebben. Sluit de doos af met tape of plakband, zo weet je zeker dat de vouwen goed blijven zitten. De vouwdozen zijn beschikbaar in diverse maten, maar als je een erg klein doosje nodig hebt, kun je ook kiezen voor brievenbus doosjes.

Waarom gebruik maken van een vouwdoos?

Er is altijd een vouwdoos op je maat die je nodig hebt zodat je product netjes in de doos past. Daarom is dit model ook wel bekend als een Amerikaanse vouwdoos. De oplossing voor veel bedrijven, kleine winkels en grote magazijnen. Met enkele of dubbele golf in het karton weet je zeker dat je doos altijd stevig genoeg zal zijn voor je product en wordt deze dus veilig vervoert. Ook zijn deze vouwdozen in bijna iedere maat te bestellen. Dit is een groot voordeel, want hoe minder lege ruimte in de doos, hoe minder kans er is voor schade. En minder karton is ook een stuk beter voor het milieu. Dus kun je gemakkelijk een verzenddoos kopen. En deze vervolgens te gaan gebruiken waarvoor je dit nodig hebt.