Leuke planten voor in de tuin

0
487

Een tuin hoort groen te zijn, maar in Nederland kiezen steeds meer mensen voor een modern ontwerp. Een modern ontwerp heeft vaak weinig tot geen groen en dit vinden wij heel erg zonde. Een groene tuin is namelijk prachtig en zorgt voor een stukje natuur bij je eigen woning. Planten horen thuis in een groene tuin en brengen een gezellige sfeer in je tuin, daarnaast zorgen ze voor een mooie uitstraling. Je hebt meer dan 100 verschillende plantensoorten en iedere plant heeft zijn voor en nadelen. Dit maakt het kiezen van de juiste planten soms heel erg ingewikkeld, maar hoe kies je nu de juiste planten voor in de tuin? Wat zijn nu echt leuke planten om te hebben? In dit artikel zetten we een paar planten op een rijtje, zodat je er alles over te weten komt.

Bamboe

Bamboeplanten zijn anno 2022 erg populair en dit komt doordat ze er prachtig uit zien. Bamboe is ook breed toepasbaar en zijn winterhard, waardoor je ze het hele jaar kunt gebruiken. Je zorgt voor een Oosterse uitstraling in je achtertuin en dit is natuurlijk ideaal. Veel mensen zeggen dat bamboe planten nadelig zijn en dit komt doordat ze snel de thuis in beslag nemen. Dit is geen probleem als je gebruik maakt van een wortelbegrenzer om te voorkomen dat de bamboe zich verspreidt. Je kunt in ieder geval ervoor zorgen dat de bamboe zorgt voor een mooie uitstraling van je tuin.

Beukenhaag

Een beukenhaag kan ook een leuke plant zijn om te kopen voor in je tuin. Hier zitten namelijk veel voordelen aan verbonden en hier kun je veel aan hebben. Je hebt op deze manier altijd een geschikte haag voor in je tuin, maar er zijn nog meer voordelen. Het is een winterharde haagplant en deze is ook nog eens stormbestendig. Het is ook geen dure plant en je kunt de beukenhaag makkelijk in vorm snoeien. Het voordeel van een beukenhaag is ook dat deze bijna geen onderhoud nodig heeft. Je hoeft deze beukenhaag maar tweemaal in het jaar snoeien en dit betekent dat de beukenhaag amper onderhoud nodig heeft. De beukenhaag groeit ook behoorlijk snel en dit betekent dat je snel een volle beukenhaag hebt. Je kunt de beukenhaag en het bamboe eenvoudig op het internet bestellen, hiervoor moet je natuurlijk wel een betrouwbare aanbieder vinden. De planten worden ook bij je thuis bezorgd en dit is natuurlijk een gigantisch voordeel.