De toegevoegde waarde van een feestelijke opening van je nieuwe onderneming

0
380

Het starten van een nieuwe onderneming is een feestelijke aangelegenheid. Na een lange voorbereidingstijd is het eindelijk tijd om aan de slag te gaan met de werkzaamheden waar je al lang naar hebt uitgekeken. Als het een beetje mee zit is de opening van je bedrijf de eerste grote mijlpaal in je ondernemerschap.

Niets is te gek

Wees niet bang om groots uit te pakken. De spectaculaire opening bedrijf is een mooie kans om meer bekendheid te genereren. Juist op het moment dat je veel aandacht trekt met de festiviteiten rondom de opening van je bedrijf, hebben de aanwezigen op het evenement iets om nog lang over na te praten. De onvergetelijke indruk die je kan achterlaten met het feest kan zich letterlijk terugbetalen op het moment dat je een goed fundament kan leggen voor een uitgebreide klantenkring. Als je een bedrijf opent met een eigen bedrijfsruimte dan is een openingsfeest van je bedrijf de uitgelezen kans om je potentiële klanten kennis te laten maken met de bedrijfsruimte. Zo kan je laten zien hoe je te werk gaat en dat je goed weet waar je aan begint. Dit is wel zo prettig voor potentiële klanten.

Breid je netwerk uit

De feestelijke opening van het bedrijf is een goede kans om gebruik te maken van je netwerk. Ga eens na bij jezelf welke mensen je in je omgeving hebt en met wie je in de toekomst graag verder zou willen werken. En kijk ook verder dan dat: de mensen uit je netwerk hebben allemaal natuurlijk ook een eigen netwerk, waar je eventueel ook nieuwe klanten vandaan kan halen. Kijk ook verder dan je bestaande netwerk. Nodig zeker ook de buren van de locatie van je nieuwe onderneming uit, een goede buur is immers meer waard dan een verre vriend. Tot slot kan je er aan denken om beleidsmakers uit te nodigen. Zeker als je een bedrijf hebt in de dienstverlenende sector of als je wilt samenwerken met de lokale overheid, kan het een goed idee zijn om iemand van de gemeente uit te nodigen. Mocht het zo zijn dat dit niet je eerste onderneming is dan kan je voor de medewerkers van je andere bedrijven ook een gelegenheid organiseren om eens op informele wijze met elkaar om te gaan. Je kan een apart personeelsfeest organiseren, maar je kan je personeel ook zeker uitnodigen om gewoon langs te komen op de algemene feestelijke opening.