Gebruikte laptop: de nieuwe trend

0
214

Laptops: we kunnen echt niet meer zonder. Op het werk, maar ook privé, zijn we bijna dagelijks op onze laptop te vinden. Niet alleen voor het maken van huiswerk of het opzoeken van informatie op internet, nee, ook om heel veel zaken te regelen. Denk aan bankzaken, het boeken van een vakantie, het afsluiten van een verzekering of het deelnemen aan een training. Alles is tegenwoordig online en dat op een telefoon uitzoeken is niet altijd handig. Dus die laptop is onmisbaar. En ze zijn duur, zeker als je je bedenkt dat je ze om de zoveel jaar moet vervangen om weer het juiste besturingsprogramma te hebben en om de snelheid van het zicht steeds verbeterende internet aan te kunnen. Maar de tijden zijn ook duur. De prijzen van de boodschappen stijgen en de energierekening neemt schrikbarende vormen aan dus een nieuwe laptop kopen, is voor veel mensen niet haalbaar. Dat hoeft gelukkig ook niet want voor minder geld koop je een gebruikte laptop die zo goed als nieuw is.

Wat is precies een gebruikte laptop?

Nu klinkt een gebruikte laptop in eerste instantie niet echt prettig. Wat staat er dan allemaal al op? Doet hij het wel goed? Dat zijn waarschijnlijk vragen die meteen bij je opkomen. Maar daarover hoef je je geen zorgen te maken. Een gebruikte laptop heet ook wel refurbished laptop, de Engelse term hiervoor. Maar wat houdt dat gebruikte nu precies in. Het gaat vaak om laptops uit het bedrijfsleven die nog prima werken en nog een te verwachten levensduur hebben van drie tot vijf jaar. Maar ze zijn natuurlijk goedkoper dan nieuwe laptops en daarnaast is het ook beter voor het milieu om laptops opnieuw te gebruiken. De laptops worden voorzien van nieuwe software en ondergaan een strenge controle. Ze krijgen een legaal, bij het systeem passende besturingssysteem en worden stofvrij gemaakt. Zo is je gebruikte laptop eigenlijk weer zo goed als nieuw.

De keuze is aan jou

Naast een refurbished of gebruikte laptop heb je ook nog tweedehands laptops in omloop. Het verschil is dat tweedehands laptops niet gecontroleerd worden en je weet dus ook niet of er wel of niet problemen mee zijn. Met een refurbished laptop ga je voor zekerheid. Dus ben je toe aan een nieuwe laptop, overweeg dan eens een gebruikte laptop. Het scheelt je in prijs en je kunt er ook lang mee doen.