Talen van de liefde

0
345

Liefde is een prachtig iets. Menig mens wordt daar in essentie door gedreven en we zijn er allemaal in zekere vorm of mate naar op zoek. Als jij een partner gevonden hebt waar je gek op bent, zal je te maken krijgen met de verschillende talen van de liefde. Iedereen heeft een andere voorkeur. In deze blog vertel ik je over de talen en hoe je ze kan toepassen. Lees je mee?

Samen tijd

De eerste taal is het samen tijd doorbrengen. Voor veel mensen is dit een manier van liefde uitten en ontvangen. Het kan zo zijn dat je samen iets onderneemt of bijvoorbeeld een film kijkt maar soms is het ook al genoeg om gewoon met elkaar op de bank te zitten terwijl jullie allebei iets anders doen. De liefde zit hem in het delen van ervaringen en soms ook gewoon in de nabijheid van de ander.

Een lief woordje

Voor veel mensen is liefde echt een taal. De voorkeur gaat dan uit naar het uitten van de liefde via woorden. Dit kunnen lieve of bemoedigende woorden zijn waardoor de ander zich geliefd en gezien voelt. Dit is een liefdestaal die de meeste koppels wel in hun relatie implementeren. De één doet dit soms meer dan de ander.

Geef eens iets moois

Dan de derde taal: de cadeautjes. Met deze taal moet je soms oppassen maar het kan heel bijzonder zijn als men zijn liefde vertaald naar een cadeau. Cadeaus kunnen als herinnering dienen aan de liefde die de één voor de ander heeft maar kunnen ook bedoeld zijn als ondersteuning van de partner bij de ontwikkeling.

Een extra handje

Hulp kan ook een uiting van liefde zijn. Op deze manier geef je aandacht en tijd aan de ander om hem of haar te ondersteunen. Ook deze taal is iets dat veel koppels implementeren in het alledaagse leven. Maar let op, het kan ook juist een punt zijn waar ongenoegen over bestaat.

Fysiek met elkaar

Als laatste mag de fysieke aanraking natuurlijk niet ontbreken. Met fysieke aanraking bedoel ik alles van elkaars hand vasthouden tot aan seks. Wanneer je intiem met elkaar bent op een fysiek niveau is het belangrijk dat je dit veilig doet, en het veilig doen dat houdt meerdere dingen in. Praat met elkaar en gebruik in het geval van seks condooms en glijmiddel om de ervaring zo prettig en veilig mogelijk te maken. Investeer in spullen van goede kwaliteit zoals Durex glijmiddel.