zondag, juli 14, 2024
HomeWonenAlles wat u wilt weten over een infrarood verwarming

Alles wat u wilt weten over een infrarood verwarming

Het verwarmen van uw huis wilt u natuurlijk op de zuinigste en veiligste manier. Een manier die de laatste tijd steeds populairder aan het worden is, is infrarood. In dit artikel kunt u alles lezen over een ir verwarming en dat is wel zo prettig om te weten.

De werking van een infrarood verwarming

Wanneer u moet kiezen voor een bepaalde verwarming zijn er ontzettend veel opties. Zo kunt u kiezen voor een vaste verwarming. Een vaste verwarming verwarmd de kamer door middel van het water wat uit uw cv-ketel komt. Naast een vaste verwarming bestaan er ook ventilatorkachels, convectoren, keramische kachels, radiatoren en natuurlijk een ir verwarming. Een ir verwarming, oftewel een infrarood verwarming, is een verwarming die aangestuurd wordt door elektriciteit. Bij dit soort verwarming wordt de elektriciteit omgezet in infraroodstraling. Het verwarmingspaneel is dan een infrarood paneel. Een ir verwarming is een beter alternatief dan een verwarming die werkt op gas, omdat het een stuk zuiniger is. Infrarood verwarming biedt daarnaast een hele fijne warmte, hetgeen prettig is voor in huis. 

Hoe voorziet een verwarmingspaneel uw ruimte van warmte?

Een verwarmingspaneel warmt uw kamer op een andere manier op dan andere manieren van verwarmen. Bij andere manieren van verwarmen wordt de lucht opgewarmd. Zoals u misschien wel weet stijgt warme lucht op en komt dit in beweging, dit noemen we convectie. Wanneer de lucht is afgekoeld, daalt deze weer en dan begint het proces weer van voor af aan. Een ir verwarming werkt echter op een andere manier. Het verwarmingspaneel zorgt voor straling. De infrarood straling zorgt er niet voor dat de lucht opgewarmd wordt, maar de objecten die geraakt worden door deze straling. De straling strekt tot ongeveer drie meter rondom het verwarmingspaneel. Deze objecten houden vervolgens de warmte af en geven dit weer door aan andere objecten om hun heen. Een ir verwarming is een stuk zuiniger dan een ander soort verwarming. Dit komt doordat objecten warme lucht een stuk langer vasthouden dan de lucht, er hoeft dus minder vaak verwarmd te worden.

Is infrarood slecht voor uw gezondheid?

Sommige mensen denken dat infrarood slecht is voor uw gezondheid, maar het tegenovergestelde is waar. Infrarood is namelijk juist erg goed voor je gezondheid. Bij convectie, de bewegende luchtstromen, verplaatst niet alleen warmte zich door uw huis, maar ook stofjes en andere vuildeeltjes. Dit heeft negatieve impact op u en uw huis. Ook wordt bij een ir verwarming alles verwarmd, bij een ander soort verwarming zou het goed kunnen dat u soms last heeft van koude voeten. Dit komt doordat de warme lucht is opgestegen en er beneden bij uw voeten alleen maar koude lucht over blijft.

Populaire blogs

My favorites