4 Tips tegen muizenoverlast 

0
462

Overlast van ongedierte is altijd erg vervelend en kan zorgen voor veel problemen. Als er bijvoorbeeld een muis in je huis zit dan brengt dit problemen met zich mee. Een muis is namelijk ziektes met zich meedragen en hier zit je natuurlijk absoluut niet op te wachten. Daarbij kun je de muizen in de nacht door het huis horen rennen. Ze knagen door alles heen. Van voedsel tot kabels niks is veilig. Als je dus te maken krijgt met muizen in je huis dan wil je zo snel mogelijk in actie komen om dit te verhelpen. Probeer zoveel mogelijk het contact met de muizen te voorkomen, omdat deze dus ziektes kunnen overdragen en dit wil je ten alle tijden voorkomen. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor je om zo snel mogelijk van muizen af te komen. Wacht zeker niet te lang met actie ondernemen, want voor je het weet zijn ze overal en ligt er door je hele huis muizenkeutels. 

1. Zorg dat er geen etensresten zijn 

Als eerst is het belangrijk om geen etensresten rond te laten slingeren. Dit trekt muizen aan en kan zorgen voor veel muizenoverlast. Zorg dus dat er op de grond ook geen kruimels meer liggen en veeg en stofzuig regelmatig. Ook op het aanrecht en op tafels moet je zorgen dat je geen eten achterlaat, want voor je het weet ben je nog veel verder van huis. Let dus goed op waar je voedsel hebt en sluit alles af. 

2. Muizenvallen

Je kunt er ook voor kiezen om muizenvallen te plaatsen. Dit is een stuk milieuvriendelijker dan muizengif en daarbij is het ook vriendelijker voor de muizen. Ga zeker investeren in goede muizenvallen en zorg dat de muizen uit jouw huis worden gehaald. Je kunt muizen lokken, maar het is verstandig om hier even goed onderzoek naar te doen. Muizen bestrijden is namelijk niet altijd even makkelijk en daarom is het slim om goed voorbereid te zijn en dat is wel zo prettig hierbij.

3. Sluit kleine kieren zo veel mogelijk af

Probeer daarnaast alle kleine kiertjes en gaatjes zo veel mogelijk af te sluiten. Op die manier bewegen de muizen door je huis en dit wil je zo veel mogelijk voorkomen. Hierdoor komen de muizen ook moeilijker binnen en dit kan dus muizenoverlast helpen voorkomen. Doe af en toe dus een goede check door het huis op kleine kiertjes en dek deze af.