Wat zijn de mooiste planten voor rondom je huis?

0
404

Rondom je huis kun je waarschijnlijk veel planten plaatsen. Ook kan het voorkomen dat je niet veel ruimte hebt, maar toch planten wilt plaatsen. Met beide mogelijkheden is het goed om te weten welke planten mooi zijn voor rondom je huis. Daarom kun je hier alles vinden wat je moet weten over het kiezen van de juiste planten om je tuin mooi in te richten. Ook kun je hier vinden wat je moet weten over het praktisch inrichten van je tuin en wat je er allemaal mee kan doen. Verder weet je hierna ook nog wat voor planten goed in je huis passen en niet alleen buiten.

Wat voor planten zijn handig rondom huis?

Sommige planten zijn mooi, maar hebben ook nog een andere functie zoals hagen. Laten we als voorbeeld de coniferenhaag nemen. Deze kan rondom je huis erg veel privacy bieden, maar geeft ook nog een mooie warme sfeer af wanneer je hem geplant hebt. Verder zijn er natuurlijk nog veel meer hagen die bijvoorbeeld voor privacy kunnen zorgen, maar de conifeer is erg makkelijk te verzorgen. Je kunt hem extra water geven, maar hij houdt het eigenlijk ook wel gewoon vol in het Nederlandse klimaat. Extra water zal alleen nodig zijn bij extreme droogte en het is handig om hem te snoeien. Dit kun je minimaal 1 of 2 keer per jaar doen. Met deze privacy heb je alle ruimte om een tuinset in je tuin te plaatsen.

Wat voor planten zijn mooi voor in huis?

Mensen hebben graag bloemen in huis, maar deze zijn na een of twee weken alweer aan het verwelken en dit is erg zonde. Precies om deze reden kun je beter planten in huis nemen, zodat je daarvan geen last meer zult hebben. Een makkelijke plant om mee te beginnen is bijvoorbeeld een vetplant. Deze planten hebben niet heel veel aandacht nodig en zijn daarom niet al te moeilijk om te onderhouden. Ook kun je een plant laten groeien van zaden die je bijvoorbeeld uit het eten haalt. Een goed voorbeeld hiervan is een avocado.

Waarom zou je kiezen voor kunstplanten?

Ook zijn er geweldige kunstplanten zodat je hier weinig aandacht aan hoeft te geven. Een kunstplant is namelijk perfect voor mensen die veel weg moeten van huis, maar alsnog graag groen in huis willen halen. Op deze manier creëer je een soortgelijke sfeer, maar kun je alsnog zoveel weg van huis als je zou willen. Dit zorgt ervoor dat je dezelfde plant ook zolang kan houden als je zou willen, maar ze ook gemakkelijk kan omwisselen voor anderen.