De sterke eigenschappen van Fraké Noir

0
185

Fraké Noir, ook bekend als Afrikaanse Teak, is een houtsoort die afkomstig is uit West-Afrika. Het hout heeft een aantal unieke eigenschappen die het een gewilde keuze maken voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder meubels, vloeren en architectonische afwerkingen. In deze blog zullen we enkele van de belangrijkste eigenschappen van Fraké Noir bespreken en waarom het zo populair is geworden.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van frake hout is de duurzaamheid van het hout. Het is een hardhoutsoort met een hoge dichtheid, wat betekent dat het bestand is tegen slijtage en deuken. Fraké Noir heeft ook een hoge weerstand tegen rot en insectenplagen, wat het een geschikte keuze maakt voor buitentoepassingen zoals terrassen en gevelbekleding.

Textuur

Fraké Noir heeft een unieke textuur die bijdraagt aan de aantrekkingskracht van het hout. Het heeft een fijne, gelijkmatige nerf en een glad oppervlak. Het hout heeft ook een warme, rijke kleur die kan variëren van lichtbruin tot donkerbruin met een rode of gouden tint.

Gemakkelijk te bewerken

Fraké Noir is gemakkelijk te bewerken en kan worden gesneden, geboord en geschuurd. Het hout heeft ook uitstekende afwerkingsmogelijkheden en kan worden gebeitst of geverfd om aan verschillende ontwerpstijlen te voldoen.

Waar kun je frake hout of vure noir kopen?

Vingui Noir is een soort hout dat afkomstig is uit Afrika en bekend staat om zijn unieke kenmerken en schoonheid. Dit hout wordt vaak gebruikt in de bouw- en meubelindustrie vanwege zijn duurzaamheid, sterkte en aantrekkelijke uiterlijk. Het hout van de Vingui Noir boom is donkerbruin tot zwart van kleur en heeft een fijne textuur met een lichte glans. Het heeft een gemiddelde dichtheid en is vrij hard, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in zware constructies. Vingui Noir is ook zeer resistent tegen termieten en rot, waardoor het een populaire keuze is voor buitenhout. Een van de opvallende kenmerken van Vingui Noir is de dichte, gevarieerde korrel. Het hout heeft een prachtig patroon met natuurlijke aders en een golvende textuur die het een unieke en organische uitstraling geven. Dit maakt het hout zeer aantrekkelijk voor gebruik in meubels en decoratieve toepassingen, zoals lambrisering, vloeren en plafondbalken. 

Ben je op zoek naar frake hout of vure noir?  Dan ben je bij Noirwood aan het juiste adres. Bovendien profiteer je bij Noirwood altijd van een uitstekende service en snelle levering. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen vure noir en frake hout bij Noirwood bestellen.