zondag, juli 14, 2024
HomeWonen5 accessoires die jouw overkapping compleet maken

5 accessoires die jouw overkapping compleet maken

Je hebt je overkapping veranda of overkapping tuin uitgekozen. Prachtig! Nu is het tijd om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Zo maak je jouw overkapping nog comfortabeler en gezelliger. Wij zetten een aantal praktische accessoires voor je op een rij. Daarmee maak je jouw veranda of overkapping compleet!

Schaduw en privacy met zonwering

Niets zo fijn als een plek waar het koel en schaduwrijk is. Met zonwering kun je de temperatuur in je veranda of overkapping regelen en ook privacy creëren. Je hebt de keuze uit onderdakzonwering, bovendakzonwering of screens.

Bij bovendakzonwering wordt het doek bovenop het dak gemonteerd. Hiermee houd je de warmte van de zon tegen, voordat deze het dak bereikt. Je kunt kiezen voor een manuele bediening of je laat de zonwering automatisch sluiten met sensoren bij zon of overmatige wind. Zo geniet je op warme en zonnige dagen toch van je overkapping!

Onderdakzonwering wordt onder het dak geplaatst, waardoor weersomstandigheden en vuil geen kans krijgen. Je kunt het doek gewoon open laten staan en deze bedienen met een schakelaar of afstandsbediening.

Screens zijn een soort doek dat los bij je overkapping gemaakt kan worden. In het scherm kunnen verschillende gaasvormen, materialen en dessins verwerkt worden waardoor de screen precies voldoet aan jouw wensen. Zo krijg je optimale privacy en schaduwcreatie, maar behoud je toch de lichtinval!

Glazen schuifwanden of schuifpui

Deze zijn een must-have voor elke tuinkamer of veranda. Met glazen schuifwanden, of schuifdeuren, kun je de ruimte volledig afsluiten en toch genieten van het natuurlijke licht. Het mooiste is dat ze er in alle vormen en maten zijn, zodat je er een kunt vinden die perfect bij jouw veranda of overkapping past. En dankzij hun weersbestendigheid kun je alle weersomstandigheden weerstaan en het hele jaar door genieten.

Beplanting als decoratie

Een veranda of overkapping wordt pas echt gezellig met wat groene planten. Plattevetplanten, kruiden en meerjarige bloemen zijn geschikt om buiten neer te zetten. Ook cactussen en vetplanten worden steeds populairder als decoratie in je tuinkamer of veranda. Deze planten hebben weinig verzorging nodig, waardoor je er weinig omkijken naar hebt.

Sfeervolle LED-verlichting

Sfeervolle LED is de perfecte manier om je veranda of overkapping ’s avonds gezellig te maken. De LED-verlichting is energiezuinig, waardoor je niet veel energie kwijt bent aan het verlichten van je tuinkamer of veranda. Bovendien past deze verlichting bij elke stijl en is er in veel verschillende designs te vinden. De lampen kunnen schuin naar beneden gericht worden, waardoor jouw overkapping of terras mooi belicht wordt. Je kunt ook LED-lampen boven op de palen van je overkapping bevestigen, voor extra lichtinval

Eettafel met stoelen of een loungebank

Met een tafel en stoelen of heerlijke loungebank is het plaatje compleet! Je kunt kiezen uit vele verschillende varianten, materiaalsoorten en kleuren. Ook is er een grote variatie aan tuinbanken beschikbaar in verschillende vormen en materialen. Je hebt de keuze uit houten, aluminium of kunststof banken. Kies eentje die bij jouw interieurstijl past en geniet vervolgens lekker van je tuinkamer of overkapping!

Met deze accessoires heb je alles wat je nodig hebt om van jouw veranda of tuinkamer een ware thuishaven te maken en een plek waar je een vakantiegevoel krijgt. Geniet met volle teugen! Meer weten? Kijk dan eens bij Solundo voor inspiratie.

Populaire blogs

My favorites