Een bootje huren in Amsterdam voor een dagje op het water

0
490

In Amsterdam kan je veel verschillende soorten activiteiten doen. Hierdoor is het mogelijk om altijd wel iets te vinden wat je leuk vindt. Een van de bekendere activiteiten die je in Amsterdam kan doen heeft natuurlijk te maken met de prachtige grachten in de stad. Hier zijn altijd veel soorten bootjes te zien. Het is dan ook mogelijk om in Amsterdam op een leuke wijze te gaan varen. Je kan hiervoor een eigen boot regelen, maar het is gelukkig ook mogelijk om een bootje te huren. Dat kan je bij verschillende zaken op een handige manier regelen. Hierdoor kan je vaak diezelfde dag nog in een bootje gaan varen. Het is vooral met mooi weer aan te raden om een reservering vooraf te maken. Dat vergroot de kans dat er nog een boot beschikbaar is waar je in kan gaan varen. 

 

Varen 

Varen is Amsterdam is erg leuk om te doen. Er zijn verschillende soorten wateren waar je kan genieten van het varen in het bootje. Zo is het uiteraard leuk om te kiezen voor de verschillende grachten in Amsterdam. Daarnaast kan je ook erg leuk gaan varen bij de Amstel. Dankzij de diverse vaarroutes is er altijd wel een leuke optie te vinden waardoor je nieuwe plekken kan gaan zien. Je kan kiezen uit een bepaalde tijdsduur waar je de boot voor kan huren. Een bootje huren in Amsterdam kan je doen voor drie of vier uur. Binnen dit tijdsslot kan je een groot stuk varen door de stad. Hierbij kan je kiezen uit een van de routes, maar ook kan je zelf bepalen hoe je gaat varen. Bovendien kan je met de bootjes zelf gaan varen zonder vaarbewijs.  

 

Diverse gelegenheden

Er zijn natuurlijk diverse gelegenheden waardoor je kan kiezen om in een bootje te gaan varen. Uiteraard zijn er de bekende vieringen in Amsterdam waar je een bootje leuk voor kan gebruiken. Koningsdag en Gay pride zijn hierbij opties waar mensen graag een bootje voor huren. Ook kan je een bootje huren met wat collega’s om zo op het water even met het team wat tijd buiten het kantoor te spenderen. Dat kan natuurlijk tevens gedaan worden met vrienden of familie. Zo hoef je alleen nog zelf te zorgen voor wat hapjes en drankjes en de juiste kleding. Met warm weer kan je heerlijk van de zon gaan genieten op het water. Als het wat kouder is kan je de boot vooral gebruiken om Amsterdam te gaan bekijken.