zondag, juli 14, 2024
HomeGezondheid & sportRollators voor een actiever, socialer en minder hulpbehoevend leven

Rollators voor een actiever, socialer en minder hulpbehoevend leven

Looprekken zijn er al eeuwen, maar de moderne rollator is ontworpen in de jaren 1970 door een Zweeds bedrijf. Een rollator is in wezen een rollator op steroïden – het is groter, heeft grotere wielen, en is stabieler. Dit maakt hem perfect voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het lopen, zoals ouderen of mensen die revalideren van een blessure. In dit artikel bespreken we twee rollators die ook nog eens een moderne look hebben en niet zoals traditionele rollators, evenals hun voordelen voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Waar ga je een rollator voor gebruiken?

Er zijn veel verschillende manieren waarop mensen rollators gebruiken. Sommigen gebruiken ze om in de buurt rond te lopen of naar de winkel te gaan. Anderen gebruiken ze voor langere wandelingen, zoals wandelpaden of natuurwandelingen. En weer anderen gebruiken ze voor revalidatie na een verwonding of operatie. Je hebt rollators voor buiten, maar ook speciale rollators om binnen te gebruiken. Welke het beste is voor jou, is afhankelijk van jouw situatie.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een rollator?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een rollator. Ten eerste geven ze extra stabiliteit en steun bij het lopen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die evenwichtsproblemen hebben of herstellende zijn van een verwonding.

Tenslotte vinden veel mensen dat het gebruik van een rollator hen helpt actief en sociaal te blijven. Wandelen met een groep vrienden of familie is een geweldige manier om wat beweging te krijgen en van de buitenlucht te genieten.

Wat is de beste rollator voor een actieve levensstijl?

Rollator voor buiten

Als we het over de beste rollators hebben voor buiten dan komen we als snel uit bij een carbon rollator. Deze zijn zeer wendbaar, sterk en zeer licht. Met een carbon rollator ben je veel mobieler en wendbaarder dan bij traditionele rollators die je vaak op straat ziet.

Daarnaast zijn deze modellen ook vaak opvouwbaar en door het gewicht ook makkelijk in te klappen. De rollator is dan ook makkelijk te vervoeren in de auto. De ultieme rollator om een sociaal en actief leven te behouden!

De banden bieden bij deze stijlvollere modellen ook veel meer demping. Dit vermindert spierpijn in het bovenlichaam. Voor mensen met klachten zoals reuma is dat helemaal een verademing.

Als laatste zijn deze nieuwe modellen ook veel beter zichtbaar in het donker door meer reflectoren.

Rollator voor binnen

Wil je een rollator binnen gebruiken dan zijn rollators voor buiten niet geschikt om binnen op te gaan zitten en dan je met je voeten voortbewegen door te tippelen. Een buitenrollator moet altijd op de handrem staan als je er op gaat zitten.

Een oplossing hiervoor het gebruik van een binnen rollator. Deze zijn smal, wendbaar en je kunt er veilig mee door het huis bewegen, zowel zittend als staand. Een ander voordeel is dat deze rollator zo ontworpen is dat deze over over het toilet heen past, zodat je veilig kan gaan zitten en weer staan. Dit geeft natuurlijk veel meer vrijheid en ben je minder hulpbehoevend.

Hopelijk ben jij om na het lezen van dit artikel en klaar voor een meer sociaal, actiever en minder hulpbehoevend leven.

Populaire blogs

My favorites